Andrei Zaharescu si Socaciu, luati in vizor in Parlament: „Romania risca sa fie IZOLATA in plan extern”

politica

Opozitie incepe sa miste, dupa ce aktual24.ro a publicat informatii despre situatia scandaloasa de la consulatul Romaniei la Marsilia, care a generat un conflict diplomatic cu statul francez. Deputatul PNL Costel Alexe solicita public ca MAE sa se delimiteze de „politrucii” din minister, iar comisiile de politica externa ale Parlamentului sa ia in discutie acest caz.

„Sub Guvernul Ponta, dupa multi ani de la mineriade, imaginea diplomatiei romanesti a fost din nou grav compromisa: nepotismul si scandalurile fac ravagii in MAE.

(…) Mai nou, Bucurestiul se afla — desi aveam atatea ‘dosare’ in disputa cu partea franceza — intr-un conflict diplomatic generat de insistenta oficialilor Ministerului Afacerilor Externe de a numi o persoana controversata intr-un post strategic, la Marsilia. Este vorba despre Adrian Liviu Tohaneanu, fratele secretarului de stat de la Ministerul de Interne, Bogdan Tohaneanu, prieten si fost coleg de facultate al premierului Victor Ponta. Parisul a respins acreditarea pe postul de consul a lui Adrian Tohaneanu, insa partea romana il mentine in continuare pe post. Pentru o asemenea pozitie sunt necesare calificari speciale si experienta in diplomatie. Numai ca, la fel ca in multe alte situatii, nepotismul din jurul lui Victor Ponta, pune la pamant orice fel de norme sau cutume, doar pentru a satisface pretentiile sefului PSD.  Tot presa a descoperit ca in consulatul de la Marsilia este de fapt o celula pesedista, unde, pe langa Tohaneanu, mai activeaza si fratele vicepresedintelui Senatului, Radu Bogdan Dumitrescu.

Alta dezvaluire a presei l-a privit pe fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta si consilier al premierului. Andrei Zaharescu, recrutat initial in Executiv, a fost rasplatit, dupa un mandat sters la pupitrul purtatorului de cuvant al Guvernului, cu un post bine platit si foarte indepartat. Tocmai in Africa de Sud, cu titulatura de Consul General. Jurnalistii au relatat de curand ca acesta nu are nicio activitate notabila, singurele marturii pentru activitatea sa fiind cele de la o petrecere de ziua Romaniei, alaturi de prietena sa si de alti petrecareti fericiti”, a acuzat deputatul PNL intr-o declaratie sustinuta in Parlament.

El a mai exemplificat si cu cazul cantaretului Victor Socaciu, trimis consul in Canada, subliniind ca „acesti oameni au statut de demnitari, privilegii, salarii de cel putin 3000 de euro lunar, locuinta de protocol, staff propriu si alte facilitati”.

In concluzie, deputatul Costel Alexe solicita urgent ca MAE „sa se distanteze de masurile cu caracter politic luate in ultimul timp de Guvern si politrucii din MAE” si cere comisiilor parlamentare de politica externa sa „ia in discutie aceasta chestiune urgenta care risca sa izoleze Romania in plan extern si sa compromita relatiile cu partenerii europeni si internationali!”

Presedintele Comisiei pentru Politica Externa a Senatului, Petru Filip (PSD), si-a precizat deja pozitia, declarand pentru aktual24.ro ca „in toata lumea functioneaza sistemul, peste tot sunt rude”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: