Alfred Simonis anunta ca PSD a devenit „fratele mai mare” al PNL. Nici el nu neaga ca PSD si PNL ar putea candida impreuna in 2024

politica

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis a declarat, marti, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre coalitia PSD-PNL, ca daca vor reusi sa treaca peste momentul 2023, cand cele doua partide ar trebui sa faca rocada la guvernare, iar PSD sa preia sefia Guvernului, atunci crede ca aceasta coalitie va dura pana in 2024.  El a mai spus ca PSD a devenit „fratele mai mare” al PNL.

Despre rivalitatea Steaua-Dinamo, asa cum a caracterizat-o liderul PSD Marcel Ciolacu Alfred Simonis a declarat ca PSD si PNL sunt parteneri la guvernare, au format o coalitie, un guvern, si si-au asumat sa treaca impreuna prin acest probleme.

”Evident ca suntem concurenti, inclusiv la alegeri, vom vedea in perioada urmatoare daca va putea functiona o astfel de coalitie. (..). Este pentru prima data in ultimii 30 de ani cand se intampla, eu mi-as dori sa functioneze pana in 2024. E un moment in 2023, cand ar trebui sa intervina acea rotatie, daca vom reusi sa trecem peste acel moment vom reusi sa ramanem in aceeasi formula pana in 2024”, a spus Simonis.

El a aratat ca nu PSD se pozitioneaza ca fratele mai mare, ci este fratele mai mare, pentru ca este cel mai mare partid din Parlament, ca pondere.

”Daca vorbim in perspectiva 2024, este prematur sa spunem cum vom candida. Daca pastram aceasta competitie ideologica, evident ca fiecare partid se va pozitiona pentru a castiga cat mai multe voturi. Noi am construit aceasta coalitie pentru ca am inteles cat de dramatica este situatia (…).

Daca dupa ce am format aceasta coalitie continuam sa ne certam unii cu altii, s-ar putea ca oamenii sa nu fie multumiti de aceasta abordare. Indemnul meu este sa bem cu totii un ceai si sa vedem care sunt prioritatile Romaniei”, a mai spus el.

Citeste si: A avut dreptate Orban? Ciolacu anunta in premiera ca este posibil ca PSD si PNL sa candideze in alianta la alegerile din 2024

In privinta intelegerilor din teritoriu, Simonis a explicat ca PSD a castigat 21 de Consilii judetene si exista judete unde s-ar putea construi majoritati in jurul PSD.

Liderul Deputatilor PSD a mai aratat ca, atunci cand s-a construit acordul, s-a lasat libertatea ca acolo unde doresc sa o faca.

”E si devreme, ne-au despartit multe in acesti ani. Daca va functiona aceasta coalitie la nivel de guvern lucrurile se vor aseza si vor merge aceste intelegeri si la nivel de judete”, a mai spus el.

Mai mult despre:

Comentarii: