politica

Alt scandal in PNL. Organizatia Iasi se razvrateste dupa ce a pierdut functia de prefect in favoarea PSD si ii da ultimatum lui Citu: „Exista riscul atingerii unui fir rosu intre relatia filialei judetene a PNL Iasi si conducerea centrala a PNL”

Biroul Politic Judetean al PNL Iasi a adoptat, duminica, o rezolutie referitoare la modul in care conducerea Partidului National Liberal a negociat postul de prefect al judetului Iasi. PNL Iasi reitereaza intreaga sustinere pentru actualul prefect al judetului Iasi, Marian Grigoras, si ii cere presedintelui partidului Florin Citu sa refaca negocierile, deoarece nu a fost respectata intelegerea initiala.

„Luand act de recentele informatii aparute in mass-media, BPJ al PNL Iasi constata ca principiile negocierii stabilite in interiorul Partidului National Liberal au fost incalcate si solicita presedintelui partidului care a condus si conduce echipa de negociere remedierea modului in care postul de prefect al judetului Iasi a fost negociat de catre PNL. In discutiile interne s-a insistat si a solicitat ca mandatul de prefect sa revina formatiunii politice care detine conducerea Consiliului Judetean Iasi, datorita caracterului echitabil si a conservarii relatiei de armonie si echilibru intre institutii. Din pacate, aceste mandate au fost negociate arbitrar, constatand ca in alte judete cu o situatie similara, mandatul de prefect a fost revendicat de PNL, acolo unde partidul detine Consiliul Judetean”, arata un comunicat de presa al PNL Iasi.

Conform sursei citate, „niciodata in istoria recenta, institutiile iesene nu au avut o relatie mai stransa, mai coagulata, ca in perioada de activitate a prefectului Marian Grigoras, un excelent mediator al acestora”.

„In acest moment, institutiile iesene conclucreaza eficient, relatia cu primariile este una echilibrata iar realitatea din teritoriu este transmisa in mod corect institutiilor guvernamentale in vederea identificarii celor mai bune masuri. De asemenea, dialogurile cu reprezentantii societatii civile, sindicate, ONG-uri, sunt eficiente si produc rezultate.

Institutia Prefectului Iasi a fost depolitizata in guvernarea liberala iar prefectul promovat de PNL nu este membru de partid si a fost un exemplu de reprezentant al Guvernului in teritoriu, echidistant, onest, un exemplu pentru administratie, apreciat chiar si de catre primarii PSD sau USR. Institutia Prefectului Judetului Iasi are o conducere apolitica, profesionista, cu experienta administrativa si avand o tinuta morala si profesionala ireprosabila. Institutia Prefectului Judetului Iasi este un model de administratie echidistanta si transparenta, deschisa comunicarii si colaborarii”, mai indica sursa mentionata.

Astfel, filiala judeteana a PNL Iasi reitereaza intreaga sustinere pentru actualul prefect al judetului Iasi, Marian Grigoras.

„Pe cale de consecinta, atragem atentia conducerii centrale sa ia act de aceasta rezolutie si sa caute solutii de indreptare a situatiei pe care o semnalam astazi. In caz contrar, exista riscul atingerii unui fir rosu intre relatia filialei judetene a PNL Iasi si conducerea centrala a Partidului National Liberal si afectarii increderii noastre in politica de conducere a partidului”, conchide sursa amintita.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Jurnalistii americani au identificat locul unde se afla depozitate armele nucleare trimise Belarusului de catre Putin

Constructia unei instalatii de depozitare a armelor nucleare tactice rusesti in Belarus a inceput probabil…

16 minute ago

Djokovici lovit in cap cu o sticla de apa in timp ce dadea autografe. Organizatorii spun ca a fost un accident

Jucatorul de tenis Novak Djokovic a fost lovit la cap de o sticla de apa…

19 minute ago

Cum ar arata o lume cu 3°C mai calda: Valuri de caldura catastrofale si orase scufundate

Este posibil ca incalzirea globala sa depaseasca limitele convenite la nivel international, potrivit unui sondaj…

26 de minute ago

The Economist: „Razboiul deschis intre America si China, pentru Taiwan, sau intre Vest si Rusia, ar putea provoca o prabusire uriasa”

„America a crescut, chiar daca razboiul sau comercial cu China a escaladat. Germania a rezistat…

41 de minute ago

Ne minte AI? Oamenii de stiinta avertizeaza asupra cresterii capacitatii de inselaciune a inteligentei artificiale

Pot invinge oamenii la jocurile de societate, pot decoda structura proteinelor si pot purta o…

45 de minute ago

Ambasadorul israelian la ONU a rupt in bucati Carta institutiei in semn de protest fata de votul pentru Palestina – VIDEO

Ambasadorul israelian la ONU, Gilad Erdan, a sfasiat o copie a cartei ONU in Adunarea…

46 de minute ago