externe

Alte trei centre de recrutare militara au fost incendiate in Rusia. Numarul total sare de 20, pe tot teritoriul Federatiei Ruse

Trei centre de recrutare militara din Rusia au fost atacate in weekend, pe fondul unei intensificari a violentelor impotriva acestor institutii dupa invazia Moscovei in Ucraina, anunta The Moscow Times.

Primul atac a avut loc la primele ore ale diminetii de vineri, cand un barbat imbracat in negru a aruncat cu un cocktail Molotov intr-o cladire de recrutare din orasul Gukovo, in regiunea Rostov, in sudul Rusiei, la doar cinci kilometri de granita cu Ucraina, a relatat agentia de presa locala 161.ru.

Incendiul rezultat a fost stins de membrii personalului, care nu au raportat pagube sau raniti.

Politia il cauta in continuare pe suspect, a relatat postul de stiri donday.ru.

Incidente similare au fost raportate in regiunea Riazan, la sud-est de Moscova, precum si in regiunea Volgograd, in sudul Rusiei.

In orasul Pronsk, din regiunea Riazan, imagini difuzate de Ryazpressa.ru au aratat o fereastra sparta si o usa de intrare partial arsa dupa un atac sambata dimineata devreme.

In mod similar, filiala din Volgograd a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta a raportat un incendiu in subsolul unui birou de inrolare militara din cartierul Sovetski din oras in ziua urmatoare.

Canalul rusesc Baza de pe Telegram, despre care se crede ca are legaturi cu agentiile de securitate din Rusia, a raportat ca in interiorul cladirii a fost gasita o sticla sparta.

Mai mult de o duzina de birouri de recrutare militara au fost atacate in Rusia de la invazia Ucrainei din 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago