Ambasadorul SUA, inca o „racheta” lansata catre PSD si ALDE. El explica apasat de ce este atat de importanta pentru SUA independenta justitiei din Romania

news

Aflat la Cluj, unde particupa la o dezbatere despre pericolele secolului XXI, Hans Klemm a declarat ca „pastrarea independentei sistemului judiciar din Romania este o asigurare pentru aliatii NATO cu privire la rezistenta, puterea si increderea pe care o pot avea in Romania”.

„Rusia desfasoara o campanie informationala impotriva aliatilor NATO incercand sa atinga scopul primar: intarirea miscarilor si partidelor extremiste, sprijinirea miscarilor separatiste, subminarea increderii publicului in guvernele noastre si explorarea diferentelor etnice, culturale si religioase intre si in interiorul tarilor noastre, deseori folosind o retorica falsa. Aceasta campanie are ca scop slabirea statelor membre NATO si a Aliantei. Lupta impotriva propagandei si dezinformarii este dificila mai ales in democratii ca ale noastre care pretuiesc libertatea de exprimare. Aliatii sunt concentrati in a-ti intari rezistenta oamenilor si institutiilor pentru a face fata acestor amenintari neconventionale. Coruptia, asa cum a mentionat profesorul Naumescu, este o astfel de amenintare neconventionala”, a sustinut ambasadorul.

El a explicat din nou de ce se implica SUA in sustinerea independentei Justitiei.

„Din punctul nostru de vedere in ultimul deceniu Romania si-a marit credibilitatea in lupta impotriva coruptiei, incluzand aici stabilirea unui sistem judiciar independent. Trebuie sa acceptam ca valorile democratice stau la baza Aliantei NATO si a puterii oricarui guvern care cauta increderea cetatenilor sai. Pastrarea independentei sistemului judiciar construita in ultimii 15 ani de Romania este o asigurare pentru cetatenii Romaniei si pentru aliatii NATO cu privire la rezistenta, puterea si increderea pe care o pot avea in Romania”, a mai spus ambasadorul.

Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai a gazduit, miercuri, dezbaterea „Preparing for the 21st century threats”, organizata de Grupul de Reflectie si Analiza Internationala CITADEL, think-tank de analiza in domeniul politicii internationale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: