Categories: externe

America e bulversata. Hillary Clinton are un numar URIAS de voturi, mult mai multe decat cele ale lui Donald Trump

Candidata democrata Hillary Clinton a obtinut cu peste doua milioane de voturi mai mult decat republicanul Donald Trump, potrivit celei mai recente actualizari a rezultatelor alegerilor prezidentiale din SUA.

Potrivit ultimelor date, sunt 64.223.958 de voturi pentru Clinton, 62.206.395 pentru Trump, 7.143.347 pentru candidatii altor partide, independenti sau ale caror nume au fost completate de alegatori pe buletinele de vot.

Numaratoarea voturilor continua in multe state americane si se va incheia in majoritatea acestora pana pe 13 decembrie. Voturile care determina alegerea presedintelui sunt insa cele din Colegiul Electoral, ales de fapt prin voturile directe ale cetatenilor. In colegiu, care se va reuni pe 19 decembrie pentru a oficializa rezultatul, Trump avea miercuri 290 de voturi, iar Clinton 232, iar pentru victorie sunt necesare 270 din cele 538 de voturi, scrie Agerpres.

In Florida, singurul stat care ar putea rasturna rezultatul, Trump avea miercuri cu aproximativ 113.000 de voturi populare mai mult decat Clinton.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

O oră ago

Europarlamentarul roman Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene sa investigheze felul cum mari companii europene subventioneaza masina de razboi a lui Putin

Intr-o postare facuta pe pagina personala de Facebook, europarlamentarul roman Eugen Tomac critica ipocrizia companiilor…

O oră ago

Noi amenintari nucleare la Russia 1 TV: „Franta va fi dezarmata intr-o clipa si insulele britanice vor ajunge sub apa”

Un prezentator al televiziunii de stat ruse si propagandist al Kremlinului a lansat o noua…

17 minute ago

Derapaj jenant al premierului filorus Fico, dupa ce slovacii au strans 4 milioane de euro pentru armata ucraineana: „E ca si cum ai trage un vant intr-un copac!”

Premierul slovac Robert Fico i-a ridiculizat pe compatriotii sai care au strans din donatii 4…

53 de minute ago