Ampla revolta, PSD il vrea pe Ciordache sef la Consiliul Legislativ. Ana Birchall: „Sper sa nu aiba tupeul sa isi depuna candidatura”

politica

Intentia PSD de a-l instala pe Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ isca o ampla revolta in spatiul public. Florin Iordache a fost principala unealta cu care Liviu Dragnea a masacrat legile justitiei.

UPDATE Florin Iordache si-a depus candidatura in Parlament pentru sefia Consiliului Legislativ.

„Sper sa nu aiba tupeul sa isi depuna candidatura pentru Consiliul Legislativ! Conform programului anuntat, astazi la 16 este plen comun Camera Deputatilor si Senat!”, anunta Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, pe Facebook.

„Florin Iordache in functia de presedinte al Consiliului Legislativ ar insemna ca efectiv numai legile penalilor vor obtine avize favorabile din partea acestei institutii”, a scris si senatoarea USR Florina Presada.

„Pacat. Mare pacat PSD-ul lui Ciolacu borseste cu politruci si Consiliul Legislativ, una dintre putinele institutii juridica ramase nemanjite cu atarnatori de partid.

Florin Iordache va fi numit sef al Consiliului Legislativ, dupa ce asta vara au fost trimisi acolo Toni Grebla si Mariana Mot (cica judecatoare, dar cunoscuta mai mult ca secretara de stat a lui Ciordache in timpul Ordonantei 13 si a lui Tudorel Toader ulterior, caruia ii facea treburile murdare, dar si ca mama a primarului PSD din Slatina).

(…) Acum, cu Florin Iordache la conducere, stiindu-i foarte bine si competentele, si bunele intentii, imi va fi imposibil sa mai am atata incredere in acuratetea avizelor emise de Consiliul Legislativ. Probabil ca nu sunt singurul…”, a scris si jurnalistul Liviu Avram.

„Nu va intrebati de ce F. Iordache o sa fie propus de PSD pentru Consiliul Legislativ (informatia se stia de 2 saptamani). Va puteti intreba mai bine de ce pana ieri PNL si USR nu au inscris vreun candidat pentru aceasta pozitie. De ce? De ce N. Badalau a fost votat la Curtea de Conturi fara probleme? De ce fostul sef de Cabinet al lui Victor Ponta a ajuns sef la ANCOM?”, mentioneaza jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Libera.

Deputatul PSD Florin Iordache, principala unealta cu care Dragnea a macelarit legile justitiei, va fi votat marti de Parlament in functia de presedinte al Consiliului Legislativ, anunta surse concordante. Iordache va detine aceasta functie pe viata.

„Florin Iordache, ministrul justitiei care a dat infama OUG13, omul care ne-a adus in strazi in intr-o noapte de iarna, este in carti pentru functia de Presedinte al Consiliului Legislativ. Functia este pe viata.

Dupa ce ca PSD-ul are Curtea Constitutionala si Avocatul Poporului sunt pe cale sa aiba un al mijloc de control al legislatiei. Un om al PSD acolo poate bloca toate proiectele de legi, pe motiv de neconformitate tehnica sau de incompatibilitate cu legislatia in vigoare. Ca sa nu mai vorbim de alte forme mai subtile de influentare.

La ora 16:00 se intruneste plenul reunit al camerelor, pentru a vota. Vreau sa cred ca toti parlamentarii PNL, PMP, USR vor fi prezenti si vor vota impotriva.

Tare sunt curios ce vor face penelistii convertiti din pesedisti sau aldisti, aia care au votat macelarirea justitiei fara nici o jena, care ne sfidau cand noi eram in piata, dar care acum sunt pe listele PNL pentru urmatoarele alegeri. Unde le va fi loialitatea? Oare vor spune ca nu au putut sa ajunga la vot?

Orice absenta sau abtinere este semn de posibila intelegere. Orice absenta sau abtinere este o palma pe obrazul nostru”, a anuntat Catalin Tenita, candidat al USR PLUS pentru Parlament.

Informatia este confirmata si de ziarul Adevarul: „Deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre juristii care au hacuit legislatia penala in era Dragnea, va fi votat azi de Parlament in functia de presedinte al Consiliului Legisaltiv, sustin surse politice pentru Adevarul. Iordache nu a mai prins loc pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stanescu. Mandatul lui Florin Iordache e pe viata. Fostul presedinte era in functie din 2003”.

Consiliul Legislativ avizeaza toate proiectele de lege depuse in Parlament inainte sa intre in dezbaterea celor doua Camere. Sefii Consiliului Legislativ sunt numiti prin votul senatorilor si deputatilor, dar legea nu prevede o limita de mandat si nici o procedura prin care sa poata fi revocati.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: