Ana Birchall, noul Avocat al Poporului? Andrei Caramitru anunta doua nume care i-ar putea lua locul lui Weber: „Amandoi sunt oameni foarte OK si in care as avea absoluta incredere”

politica

Andrei Caramitru anunta ca se vehiculeaza doua nume pentru functia de Avocat al Poporului, in conditiile in care PNL a declansat procedurile pentru schimbarea lui Renate Weber.

„E foarte bine ca se pune pe tapet inlocuirea Renatei Weber. Ea si Dorneanu sunt niste sacali, niste tradatori care isi iau lumina din afara – de la inamicii tarii. Deciziile guvernului si ale parlamentului sunt blocate de niste inflitrati – asta e o vulnerabilitate inimaginabila pentru o tara.

Pentru avocatul poporului se vehiculeaza in media doua nume (habar nu am daca optiunile sunt realiste sau e doar tam tam in media): Birchall si Cristi Diaconescu. Amandoi sunt oameni foarte ok si in care as avea absoluta incredere. Si pro-americani. Ca stil – Birchall insa e mai bataioasa si cred ca ar lupta mai mult, nu ar avea frica sa nu supere pe cineva. S-a luptat totusi cu Dragnea cat ea era ministrul justitiei si el dictatorul absolut. Mare lucru.

Vedem. Oricum sper ca amandoi sa isi gaseasca roluri importante in stat. Ca sunt oameni ok, competenti, Civilizati, cu experienta foarte buna. Ce trebuie”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Ana Birchall a reactionat la scurt timp dupa publicarea acestui mesaj.

„RUGAMINTE in primul rand catre colegii din politica: Va rog frumos pe toti care discutati sau scrieti despre mine si cariera mea sa vorbiti si sa ma intrebati si pe mine, de preferat inainte! Garantez ca atunci cand va fi ceva de anuntat aflati DIRECT de la mine, nu din speculatii vanturate prin presa sau in mediul online! Multumesc”, a scris Birchall.

Liberalii au depus, luni, la Parlament cererea de revocare din functia de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

„Am demarat astazi procedurile de revocare din functia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Primul pas il constituie depunerea cererii de revocare pe care o semneaza liderul de grup al PNL de la Senat si subsemnatul, in calitate de lider de grup de la Camera Deputatilor. Cererea de revocare a fost depusa astazi la Biroul permanent si in principiu are doua capete de acuzare.

Primul capat de acuzare este cel referitor la conflictul de interese in care se gaseste doamna Renate Weber – un slujbas al statului si al poporului ar trebui sa fie care actioneaza impotriva poporului si impotriva statului. Practic, doamna Renate Weber, prin acel atac la Curtea Constitutionala a Romaniei, isi protejeaza propria pensie speciala de care beneficiaza in calitate de Avocat al Poporului, iar al doilea capat de acuzare in solicitarea noastra de revocare este depasirea mandatului constitutional prin instituirea mecanismului de tortura pe spitalele COVID si sunt detaliate cele doua aspecte. Sesizarea are si un caracter juridic destul de pronuntat”, a spus Florin Roman, inainte de sedinta BEx a PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: