politica

ANAF a inceput executarea silita a lui Sosoaca. Seful ANAF: „Urmeaza sa i se retina o treime din indemnizatia de senator”

ANAF a inceput procedurile de executare silita a senatoarei Diana Sosoaca pentru ca aceasta nu si-a achitat obligatiile pe care le are la bugetul statului.

“Doamna Sosoaca are de achitat niste obligatii la bugetul de stat si, din pacate, are un comportament ca orice alt contribuabil rau platnic. In loc sa isi achite obligatiile pe care le are, inventeaza dusmani si lanseaza si scenarii fanteziste de multe ori ca cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o si o repet de fiecare data: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele si taxele nu au culoare politica. Doamna senator Sosoaca pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a declarat, luni, seful ANAF, Lucian Heius intr-o conferinta de presa.

“A acumulat niste obligatii la bugetul de stat, a intrat in executare silita, i-a fost emisa somatia, nu a achitat, i s-a inceput executarea silita prin poprirea conturilor bancare si emiterea unei adrese catre Senatul Romaniei prin care i se solicita sa i se retina, asa cum prevede legea, o treime din indemnizatia de senator, pana la concurenta sumei pe care o are de plata catre bugetul de stat. Trebuie sa inteleaga toata lumea din tara asta ca atunci cand ai obligatii de plata catre bugetul de stat, nu conteaza cine esti, ce profesie ai sau ce pozitie ai. Din contra, ar trebui ca cei care ocupa functii in aparatul de stat sau in Parlamentul Romaniei sa aiba chiar un comportament exemplar pentru restul populatiei”, a subliniat seful ANAF.

Heius a promis ca statul va recupera sumele pe care i le datoreaza Sosoaca.

“Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Sosoaca este un contribuabil ca oricare altul, care se spune acelorasi legi privind executarea silita si vom recupera, asa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datoreaza catre bugetul de stat. Deci nu este nimic iesit din comun”, a declarat Lucian Heius.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

3 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

15 minute ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

59 de minute ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

56 de minute ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

44 de minute ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

O oră ago