politica

Analfabetul Ciolacu anunta ca va „salva” banii UE pentru Romania: „Citu se va intoarce din nou cu mana goala de la Bruxelles”

Marcel Ciolacu a anuntat, marti seara, ca PSD va „salva” PNRR intrucat el a avut o discutie cu un comisar european. Ciolacu nu a precizat in ce limba a purtat aceasta discutie. „La cat de rau arata acum lucrurile, premierul Citu se va intoarce din nou cu mana goala de la Bruxelles”, sustine Ciolacu.

„Am discutat astazi cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie, despre cum putem salva Planul National de Redresare si Rezilienta. Spre deosebire de Guvernul Romaniei, Comisia Europeana a inteles importanta dialogului cu Partidul Social Democrat.

La cat de rau arata acum lucrurile, premierul Citu se va intoarce din nou cu mana goala de la Bruxelles. In timp ce majoritatea statelor si-au trimis planurile nationale Comisiei Europene, PNL si USR nu respecta nici macar regulile de baza cerute de CE. Guvernantii inca n-au inteles ca acesti bani sunt pentru dezvoltarea Romaniei si nu pentru alimentarea clientelei politice inainte de alegerile lor interne.

Ii multumesc comisarului Gentiloni pentru dialogul constructiv si mai ales pentru reiterarea sprijinului Comisiei Europene privind necesitatea unui dialog aprofundat cu toate fortele politice, cu sindicatele, patronatele si societatea civila pe tema PNRR”, a anuntat Ciolacu pe Facebook.

Premierul Florin Citu a declarat, marti, ca, in cadrul vizitei pe care o va efectua zilele acestea la Bruxelles, doreste sa se asigure ca resursele pe care Romania le va primi prin Planul National de Redresare si Rezilienta vor merge in acele sectoare cu „cea mai mare productivitate” din economie.

„Acum este nevoie sa acceleram ritmul cresterii economice, este si motivul pentru care merg la Bruxelles pentru a ma asigura ca resursele pe care Romania le va primi, cele 29,2 miliarde, vor merge in acele sectoare cu cea mai mare productivitate din economie. Avem prioritati pe care ni le-am asumat in aceasta guvernare cu trei surse de finantare – PNNR, bugetul statului, fonduri europene. Eu, cand ma gandesc la aceste proiecte, ma gandesc la toate trei sursele de finantare, nu doar la o anumita sursa. Astazi vorbim despre PNRR, sa ma asigur ca vom avea un PNRR aprobat cu prioritatile noastre introduse acolo”, a afirmat Citu, la finalul vizitei efectuate in judetul Satu Mare.

Potrivit sefului Executivului, in PNRR vor fi introduse toate acele proiecte care respecta criteriile aferente.

„Cel mai important criteriu este acela de a putea fi finalizate pe bune, nu pe hartie, in 2026, si o sa fiu foarte atent. (…) Ceea ce nu poate fi finantat pe PNRR merge pe fonduri europene sau pe bugetul de stat. Dezvoltarea infrastructurii Romaniei este o prioritate si nu o spun doar eu, au spus-o toti politicienii inaintea mea”, a completat prim-ministrul.

El a precizat ca ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene se afla deja la Bruxelles.

„Eu merg acolo ca sa-i asigur pe partenerii europeni ca acest Guvern este Guvernul care va face si reforme. PNRR are doua componente: are componenta de reforme, pe care am asumat-o prin Strategia fiscal-bugetara, ne-am asumat prin Programul de guvernare Strategia fiscal-bugetara, Programul de convergenta si ne-o asumam si aici in PNRR, si are o parte de investitii, iar acolo mesajul meu este clar ca Romania are anumite prioritati pe care le doreste incluse in PNRR”, a explicat Citu.

Intrebat despre faptul ca lideri ai PNL se plang de modul cum ministrii USR PLUS gestioneaza PNRR, premierul a raspuns: „30 de miliarde de euro nu sunt de ajuns dupa ce 30 de ani nu s-a facut nimic aproape si, de aceea, eu vad aceste nemultumiri mai mult ca o dorinta de a face mai mult”. „Fiecare are multe proiecte pe masa si vrea sa le finanteze”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

7 minute ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago