Antena 3, campionii penibilismului. Au descoperit o „organizatie anarhista” printre protestatari. Ce reprezinta de fapt „Free Kekistan” – Video

news

Antena 3 a catalogat o miscare online de ironizare a extremistilor de dreapta si de stanga cu ajutorul meme-urilor (caricaturi) drept „organizatie anarhista”. Un fost sef al SIE si Sorin Rosca Stanescu s-au straduit sa arate, alaturi de prezentatoarea Antena 3 Ana Roman, cat de periculoasa ar fi aceasta „organizatie”.

„O organizatie anarhista a fost prezenta la protestele de duminica seara, din Capitala, fata de legile justitiei. Este vorba despre miscarea de tip anarhist FreeKekistan, care a afisat o pancarta in linia intai”, a anuntat Antena 3, prezentand insistent imagini cu un tanar care purta o pancarat pe carte scria „Free Kekistan”.

Prezent in studio, Catalin Harnagea, fost sef SIE, unul dintre invitatii de casa ai postului, a lansat un scenariu menit sa ii inspaimante pe telespectatorii Antena 3.

„Este o rganizatie radicala, care are o simbolistica foarte apropiata cu simbolistica nazista a Ku-Klux-Klanului, a organizatiilor neo-naziste. (…) Organizatorii care s-au ocupat sa aduca oameni, extrem de multe ONG-uri, nu cred ca nu cunosteau sintagmele si orientarea acestei miscari. (…) Au niste cuvinte simbol, vor sa schimbe intreaga lingvistica normala si sa foloseasca o limba proprie, ati vazut ca sub Free Kekistan sunt doua cuvinte, are o simbolistica doar pentru ei”, a declarat Harnagea.

„Au semne cabalistice”, a completat panicat Sorin Rosca Stanescu.

kekistan

Ce este insa de fapt „Kekistan”. Conform Urban Dictionary, Kekistan este o parodie online, dominata de trolli, care si-au inventat ironic o etnicitate proprie si ii ataca cu meme-uri pe extremistii de dreapta si de stanga. Asa zisul lider al Kekistanului este un utilizator de YouTube, Big Man Tyrone, un camerunez care traieste in Marea Britanie. El a inventat Kekistan pentru a scoate bani pe YouTube cu parodiile sale, cunoscand in timp un mare succes. Recent, Kekistan a intrat in razboi cu Cuckistan si Normistan. Si, de acum, iata ca si cu Antena 3.

Screen Shot 2017-11-07 at 10.25.31

O descriere a ce inseamna Kekistan:

Vice News a realizat aici o prezentare mult mai explicita a Kekistan, „organizatia anarhista” care a bagat spaima in Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: