Categories: actualitatenews

Anul trecut, un refugiat a primit 540 lei/luna, iar un ROMAN cu handicap grav 234 lei/luna

Statul roman a oferit, anul trecut, 540 de lei pe luna fiecarui refugiat, iar persoanelor cu handicap grav doar 234 lei, potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prezentate de Agerpres.

‘In perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2015, din bugetul MMFPSPV s-au acordat ajutoare pentru persoanele care au dobandit statutul de refugiat sau au dobandit protectie subsidiara acordata de statul roman in cuantum de 540 lei/luna. Ajutoarele se acorda pentru maximum noua luni, cu posibilitatea prelungirii pentru cel mult trei luni, fara obligativitatea rambursarii’, a spus ministerul.

In ceea ce priveste persoanele cu handicap, avand in vedere ca de la 1 ianuarie 2015 cuantumurile acestor beneficii s-au majorat cu 16%, indemnizatia lunara, indiferent de venituri, a fost de 234 lei pentru adultul cu handicap grav, respectiv de 193 lei pentru adultul cu handicap accentuat.

Bugetul personal complementar lunar, indiferent de venituri, a fost de 106 lei pentru adultul cu handicap grav, de 79 lei pentru adultul cu handicap accentuat si 39 lei pentru adultul cu handicap mediu.

Insotitorii adultilor cu handicap vizual grav au primit o indemnizatie in cuantum lunar de 636 lei in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, de 672 lei in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2014, de 724 lei in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015 si de 777 lei incepand cu 30 iunie 2015.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

2 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

21 de minute ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

38 de minute ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

56 de minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

54 de minute ago