Anunt surprinzator din partea lui Ludovic Orban pentru Vasile Blaga: „Este bine-venit oricand”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri la Timisoara ca fostii presedinti ai partidului alesi de congres sunt membri ai Biroului Politic National (BPN), iar daca Vasile Blaga doreste sa-si exercite aceasta calitate, ”este bine-venit oricand”.

Liderul liberal a subliniat ca in cazul lui Vasile Blaga este o decizie a instantei pe care o respecta si ca se bucura pentru colegul sau ca a fost achitat si ca s-a dovedit ca ”acuzatiile formulate de procurori nu sunt reale si nu sunt demonstrate, dovedite”. El si-a exprimat increderea ca se va mentine aceeasi decizie si la instanta de apel.

Intrebat de presa daca Vasile Blaga va mai putea ocupa vechea functie, Orban a raspuns: ”Potrivit Statutului PNL, fostii presedinti ai partidului care au fost alesi de congres sunt membri cu drept de vot in BPN. Cat timp a fost sub incidenta prevederilor de integritate, domnul Blaga nu a ocupat aceasta pozitie, dar daca va vrea sa exercite aceasta pozitie, la care are dreptul, in conformitate cu prevederile statutare, este oricand bine-venit”.

Tribunalul Bucuresti a decis luni achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Instanta a mai dispus ridicarea sechestrului pus in timpul urmaririi penale pe averea lui Blaga.

Decizia instantei nu este definitiva, iar DNA poate face apel.

La ultimul termen al procesului, din 20 octombrie, Vasile Blaga a declarat ca este nevinovat si a solicitat sa fie achitat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: