Arafat s-a spalat pe maini in cazul sinuciderii din Bucuresti: Victima nu a cooperat

news

Procedurile de salvare ale femeii care a cazut in gol, vineri, de pe o cladire de pe Calea Victoriei, dupa circa 35 de ore de negocieri, au fost respectate, dar victima nu a cooperat, contactul verbal cu victima fiind imposibil, releva raportul privind interventia din zilele 21-22 mai.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, care a prezentat, duminica, raportul a precizat ca folosirea pernei pneumatice, aduse de la ISU Arges, a fost o solutie exceptionala, care „nu insemna ca i-ar fi salvat viata”.

„Noi folosim toate mijloacele posibile, nimeni nu poate fi sigur. Cladirea are 30 de metri, peste nivelul autorizat oficial prin cartea tehnica a pernei, 25 de metri. Perna pneumatica a fost o solutie exceptionala. Perna e folosita doar pentru persoanele cooperante care pot fi instruite”, a adaugat Arafat.

Potrivit secretarului de stat, apelul catre 112 a fost primit pe 21 mai la ora 7,21, iar femeia de 53 de ani a stat pe marginea acoperisului balconului de la ultimul etaj al imobilului, la o inaltime de aproximativ 30 de metri, pana pe 22 mai ora 18,40.

„Negociatorii vorbeau unidirectional cu victima incercand sa o convinga sa renunte. A fost organizata cooperarea intre o echipa de 7 politisti negociatori si fortele IGSU de la fata locului.(…) Victima s-a lovit de un balcon si a cazut pe calea de acces betonata dintre imobilul de locuit si Biserica Alba”, a relatat Arafat.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a afirmat ca a fost balizata zona, accesul fiind permis doar locatarilor din bloc si persoanelor autorizate.

„A fost monitorizata permanent starea victimei. A fost acolo o echipa de alpinisti de interventie de la pompieri, la ultimul nivel al imobilului, dar in afara campului vizual al victimei. Au fost contactate persoanele cunoscute ale vicitmei, prin ele s-a incercat sa se stabileasca un contact cu victima, si medicul curant de la Spitalul Obregia”, a mai spus Arafat, citat de Agerpres.

El a precizat ca nu exista proceduri fixe pentru astfel de situatii, ci proceduri care pot fi adaptate de echipa de interventie. „Misiunile de salvare nu intotdeauna reusesc, uneori esueaza. Cand reusesc, felicitam salvatorii, cand esueaza, le multumim ca au incercat. Acest esec nu necesita o masura impotriva cuiva. Nu intotdeauna esecul interventiei inseamna ca trebuie sa existe un vinovat si cineva pedepsit”, a subliniat Arafat.

Raportul releva ca de la inceputul anului au fost 6 cazuri de tentativa de suicid, iar dupa cazul femeii, incepand de vineri seara si pana in prezent, alte 7 cazuri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: