externe

Armata israeliana anunta ca e gata sa intre in Gaza: „Operatiune multilaterala pe uscat, pe mare si in aer/ Vor urma mai multe saptamani de lupte”

Contraamiralul Daniel Hagari, purtator de cuvant al fortelor armate israeliene, a declarat marti ca soldatii sunt ”gata si hotarati” pentru urmatoarea etapa a razboiului si asteapta instructiuni politice, informeaza Reuters.

El a afirmat ca Israelul invata din experienta Statelor Unite in Orientul Mijlociu, insa „razboiul nostru este la granitele noastre, nu la mii de mile de Israel”.

Oficialul a adaugat ca se asteapta la mai multe saptamani de lupte. O prioritate maxima pentru Israel este eliberarea ostaticilor din Gaza, iar Egiptul are un rol cheie in negocierile in acest scop, a mai spus Hagari.

Citeste si: SUA au trimis in Israel un general cu trei stele, care a luptat in Irak. Trupele Israelului se pregatesc sa intre in Gaza

Guvernul si armata israeliana au transmis luni un mesaj de unitate pentru a incerca sa spulbere zvonurile despre existenta unor divergente cu privire la operatiunea terestra din Gaza pentru eliminarea gruparii islamiste palestiniene Hamas, autoarea atacurilor din 7 octombrie asupra sudului Israelului, in care 1.400 de oameni au murit si 222 au fost rapiti.

Intr-o declaratie comuna publicata de biroul prim-ministrului israelian, se afirma ca acesta, impreuna cu ministrul apararii si seful Statului Major General, „lucreaza impreuna in stransa cooperare, 24 de ore pe zi, pentru a obtine victoria totala asupra Hamas”.

„Exista incredere deplina intre prim-ministru, ministrul apararii si seful Statului Major General al IDF, care sunt uniti intr-un scop clar”, se arata in declaratia comuna, citata de Agerpres.

La randul sau, Gallant a declarat luni ca Armata se pregateste pentru „urmatorul pas” in Fasia Gaza, care va consta intr-o „operatie multilaterala pe uscat, pe mare si in aer”.

„Pregatiti-va in continuare pentru operatiunea noastra, care va sosi in curand. Noi ne pregatim temeinic pentru urmatorul pas: o operatiune multilaterala pe calea aerului, terestra si maritima. Faceti-va treaba, pregatiti-va. Vom avea nevoie de voi,” a declarat Gallant intr-un mesaj catre soldati.

Exclusivitati AK24 si pe canalul de WhatsApp – AICI

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

28 de minute ago

Lovitura pentru Beijing. SUA au devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei, in locul Chinei

Dupa ani in care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, SUA pare ca…

18 minute ago

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la…

21 de minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

2 ore ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

2 ore ago