Arsi la buzunare de Citu, baronii din sindicate anunta rascoala: „La inceputul saptamanii viitoare toate confederatiile sindicale din Romania isi vor asuma un demers comun prin care sesizam aceste abuzuri”

politica

Toate confederatiile sindicale din Romania isi vor asuma la inceputul saptamanii viitoare un demers comun prin care vor fi sesizate abuzurile si santajul public pe care prim-ministrul le comite fata de miile de organizatii sindicale, a declarat, joi, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, la finalul Congresului confederatiei sindicale.

„Ceea ce face domnia sa este un santaj public la adresa intregii miscari sindicale, pentru ca el de fapt (…) are o problema cu cei care i-au contestat diverse asa-zise masuri de reforma anuntate. (…) La inceputul saptamanii viitoare toate confederatiile sindicale din Romania isi vor asuma un demers comun prin care sesizam aceste abuzuri, pentru ca e un santaj public pe care il face, un santaj facut la miile de organizatii sindicale de baza, e un santaj pe fata pe care il exercita: ‘daca nu va potoliti, va tai sursa de finantare!'”, a apreciat Dumitru Costin, citat de Agerpres.

Liderul BNS a criticat intentia prim-ministrului de a folosi o ordonanta de urgenta pentru anularea procedurii extragerii automate a cotizatiilor pentru sindicat din conturile angajatilor.

„Consideram ca domnia sa a iesit demult din cadrul constitutional, pentru ca in momentul in care afirmi la adresa miscarii sindicale ca isi permite sa opreasca automat bani din salariile oamenilor, inducand ideea ca cineva, in cardasie cu angajatorul, isi permite, in Romania lui 2021, sa ia bani din salariile oamenilor fara acordul individual al acestora, asta in traducere libera inseamna furt, o stie toata lumea. Deci, implicit, intreaga miscare sindicala din Romania a fost transformata intr-o masa de hoti care fura banii oamenilor”, a adaugat Dumitru Costin.

Citeste si: „Sa creasca salariile”. Cat castiga sindicalistii PSD-ului. Vasile Marica are patru salarii, venit mult peste al presedintelui Romaniei

Florin Citu a anuntat, miercuri, intr-un interviu pentru G4Media ca intentioneaza sa dea o OUG prin care plata cotizatiilor sa nu se mai faca automat.

„Eu zic ca oamenii nu pot fi obligati sa cotizeze. Cine vrea sa cotizeze, foarte bine, dar nu trebuie sa fie obligat cineva sa cotizeze asta. Deci, cine vrea sa plateasca, sa plateasca. Foarte bine, dar nu mi se pare normal sa-i obligi pe oameni”, a spus Citu.

PSD a sarit imediat sa le ia apararea baronilor sindicali. Ciolacu a trimis joi o scrisoare Comisiei Europene in care sustine ca premeirul Romaniei ataca sindicatele.

„Nu in ultimul rand, au inceput sa atace public sindicatele, precum si reprezentantii societatii civile si ai sectorului privat care le contesta politicile. Premierul a amenintat in mod public liderii sindicatelor si reprezentantii HoReCa pentru organizarea grevelor pasnice impotriva unora dintre deciziile luate fara consultari”, sustine Ciolacu in scrisoare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: