externe

Asa arata acum palatul confiscat al oligarhului Deripaska din Londra: „Aceasta proprietate a fost eliberata”. Palatul valoreaza 60 de milioane de euro

Autoritatile de la Londra au confiscat palatul oligarhului rus Oleg Deripaska, acesta valorand peste 60 de milioane de euro. Mai multi protestatari au intrat in palat si au afisat bannere in care este ironizat razboiul de „eliberare” dus de Rusia in Ucraina.

Locuinta cu 11 dormitoare din centrul Londrei a fost impanzita cu bannere pe care scria „Putin go f**k yourself” si „Aceasta proprietate a fost eliberata”. Palatul este situat in Belgrave Square, una dintre cele mai scumpe zone din Londra.

Un steag ucrainean a fost, de asemenea, atarnat de o fereastra de la etaj.

Deripaska, in varsta de 54 de ani, a fost unul dintre cei sapte oligarhi care au fost sanctionati de guvernul britanic pentru legaturile sale cu Kremlinul in urma invaziei sangeroase din Ucraina.

Deripaska, unul dintre cei mai bogati oameni din tara sa, a avertizat saptamana trecuta ca este „o nebunie” sa se amane convorbirile ruso-ucrainene in vederea obtinerii pacii.

„Pacea este mai importanta! A amana negocierile este o nebunie!”, a scris Deripaska, cunoscut drept „regele aluminiului”, pe canalul sau de Telegram.

El a atras atentia ca Ucraina este de multa vreme o putere nucleara si ca, in afara fostei centrale nucleare de la Cernobil, in prezent inchisa, aceasta tara are alte 15 reactoare nucleare si trei depozite de combustibil nuclear uzat.

„Pentru aceia grei de cap: daca se produce orice fel de incident la aceste instalatii, descendentii nostri din partea europeana a Rusiei, din Ucraina si din Europa ne vor pomeni si ne vor blestema 200 de ani de acum incolo”, a spus oligarhul rus.

Nu este pentru prima data cand Derispaska, un apropiat al Kremlinului, se pronunta pentru pace in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago