„Asaltul infernal” al luptatorilor Ucrainei, in apropiere de Bahmut, a fost vizualizat de 500.000 de ori in mai putin de 12 ore – Video

externe

batalia pentru bahmut, ucraina

Confruntari intense sunt in curs de desfasurare in batalia pentru orasul industrial Bahmut din regiunea Donetk din estul Ucrainei, arata imagini de lupta publicate de armata de la Kiev, relateaza Newsweek.

Clipul de trei minute, postat pe Telegram joi seara tarziu de catre Brigada a treia de asalt a Ucrainei, arata o batalie crancena intre fortele ruse si ucrainene. Imaginile au fost, de asemenea, distribuite pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, de catre publicatia media est-europeana NEXTA, care le-a descris ca aratand un „asalt infernal” asupra Bahmut. Nu este clar cand au fost filmate imaginile.

Orasul devastat Bahmut a fost martorul unora dintre cele mai aprige confruntari din timpul conflictului. Ucraina a raportat ca a distrus un numar mare de tancuri si echipamente rusesti in directia Bahmut, in timp ce isi continua eforturile de contraofensiva pentru a recuceri teritoriul pe care Rusia l-a confiscat de-a lungul razboiului.

„[Un] asalt infernal asupra Bahmut”, a scris brigada intr-o postare pe Telegram, distribuind imaginile de lupta. Acesta a fost filmat cu ajutorul unei camere GoPro de catre comandantul grupului de asalt, care poarta indicativul „Makar”.

Imaginile arata cum fortele ucrainene deschid focul asupra trupelor rusesti inainte ca acestea sa coboare din vehiculul lor de lupta.

Makar, care filmeaza videoclipul, poate fi vazut la un moment dat in transee, scotand ceea ce pare a fi un lansator de rachete si tintind, inainte de a reveni la utilizarea pustii sale si de a continua sa impuste fortele rusesti.

Ucrainenii au tras pana cand trupele rusesti „s-au retras”, a precizat Brigada a treia de asalt din Ucraina in postarea sa.

Grupul de reflectie Institute for the Study of War (ISW) a declarat ca fortele ucrainene au continuat joi operatiunile ofensive la sud de Bahmut, dar nu au facut progrese confirmate.

Comandantul adjunct al Brigazii a treia de asalt, Maxim Jorin, a declarat pentru Radio NV din Ucraina, intr-un interviu publicat joi, ca fortele ruse folosesc arme chimice in Bahmut. El a comparat conflictul din oras si din intreaga Ucraina ca fiind „cu adevarat similar cu Primul Razboi Mondial”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: