news

Asaltul ursilor. Jandarmii din Harghita, chemati de cinci ori in 24 de ore sa alunge ursii din Baile Tusnad

Jandarmii harghiteni au fost sesizati, in ultimele 24 de ore, sa intervina de cinci ori pentru alungarea ursilor din statiunea Baile Tusnad, in toate cazurile animalele fiind indepartate inspre padure.

Jandarmii fac apel la turisti si localnici sa nu mai vina la locurile semnalate in mesajele RO-ALERT, pentru a nu-si pune viata in pericol.

Potrivit Biroului de Presa al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Harghita primele patru apeluri au fost facute intr-un interval de aproximativ o ora, incepand de marti, la ora 19,38, iar ultimul apel a fost primit dupa miezul noptii, acestea semnaland prezenta ursilor in mai multe puncte ale statiunii.

La fiecare apel au fost trimise echipaje de interventie ale Jandarmeriei si in fiecare caz a fost confirmata prezenta fie a unui urs, fie a unei ursoaice cu pui.

Sursa citata a precizat ca „de fiecare data s-a reusit indepartarea animalelor salbatice inspre padure, cu toate ca mai multi turisti nu au inteles menirea mesajelor Ro-Alert si au venit in numar destul de mare in zona unde a fost semnalata prezenta ursilor”.

De asemenea, au fost situatii in care jandarmii au fost sesizati in mod direct, ori s-au autosesizat de prezenta animalelor salbatice si au trecut la indepartarea lor.

In toate cazurile, patrulele au mai ramas in zona pentru o perioada, pentru a se asigura ca pericolul nu mai este iminent si au fost anuntate autoritatile cu atributii in acest domeniu, cu care colaboram, nefiind inregistrate alte evenimente.

Jandarmii fac din nou un apel catre cetateni sa inteleaga ca menirea mesajelor RO-ALERT nu este aceea de a-i face sa vina intr-un numar cat mai mare la locul unde este semnalata prezenta ursilor, pentru ca astfel isi pot pune viata in pericol, dar si ingreuneaza interventia institutiilor abilitate sa solutioneze astfel de situatii.

Totodata, oamenii sunt indemnati ca, de fiecare data cand sunt martori ai unor astfel de situatii, sa sune la 112, sa nu incerce sa intervina, sa nu hraneasca animalele salbatice, sa aiba grija unde depoziteaza resturile menajere si sa nu se apropie de ursi pentru a-i filma sau fotografia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

17 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

17 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

17 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

8 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

17 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

17 ore ago