politica

„Scoala Regala”. Clotilde Armand infiinteaza o noua scoala, de la zero: „Altii investeau bani publici in diamante pentru partid sau bunul plac”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat miercuri ca o noua scoala va fi infiintata, de la zero, in aceasta zona a Capitalei. Scoala se va numi „Scoala Regala” si va functiona in actualul sediu al Administratiei Domeniului Public Sector 1.

„Daca alti edili si apropriati ai lor investeau bani publici in diamante pentru partid sau bunul plac, noi am ales sa investim in scoli si educatie pentru binele copiilor nostri si pentru viitor. #ScoalaRegala a primit votul consilierilor generali din Primaria Capitalei.

Consilierii generali ai Capitalei au dat ieri un vot important pentru infiintarea ‘Scolii Regale’.

Elevii din Sectorul 1 vor avea o scoala noua in zona Casa Presei Libere: ‘Scoala Regala’. Primaria Sectorului 1 a facut un pas important in procesul de amenajare a acestei unitati de invatamant in imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4, in care functioneaza, in prezent, sediul Administratiei Domeniului Public Sector 1.

La cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de ieri, 29 iulie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 impotriva si 7 abtineri, schimbarea destinatiei imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activitatilor specifice Administratiei Domeniului Public Sector 1 in imobil pentru desfasurare de activitati scolare.

Imobilul are o suprafata construita la sol de 1.737 mp si va fi pus la dispozitia Colegiului National de Muzica ‘George Enescu’ pentru ore de studiu individual al instrumentelor. Astfel, elevii ai acestui colegiu vor putea aprofunda in cladirea ‘Scolii Regale’ studiul viorii, al harpei, al percutiei, contrabasului, violoncelului etc.

In prezent, la Colegiul National de Muzica ‘George Enescu’ invata aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori, iar spatiul in care isi desfasoara activitatea presupune 4- 5 schimburi/zi pentru studiu. Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 se preteaza a fi utilizat de unitati de invatamant in care studiul se poate face individual”, a anuntat Armand.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

17 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

17 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

17 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

8 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

17 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

18 ore ago