Categories: news

Atac ISLAMIST in Kazahstan, capitala este sub teroare. Imagini terifiante

Persoane neidentificate au atacat luni o sectie de politie si cladirea serviciilor speciale din Alma Ata, capitala economica a Kazahstanului, fosta republica sovietica din Asia Centrala, relateaza AFP, citata de Agerpres. Presa internationala afirma ca ar fi vorba de teroristi islamisti.

„Alerta antiterorista a fost ridicata la nivelul sau maxim la Alma Ata dupa atacurile comise de persoane necunoscute asupra unui post de politie si a Departamentului Comitetului Securitatii Nationale”, conform unui comunicat oficial.

Cel putin doi politisti au fost ucisi intr-un schimb de focuri cu cativa atacatori in centrul orasului Alma Ata, capitala economica a Kazahstanului, fosta republica sovietica din Asia Centrala, relatase anterior Reuters.

Conform unei informatii aparute anterior, un barbat cu aspect asiatic, imbracat in negru si cu barba, a deschis focul dintr-o arma automata in directia unor politisti langa Departamentul Comitetului Securitatii Nationale, a incercat sa opreasca o masina, iar apoi a fugit pe strada, continuand sa traga.


Potrivit RIA Novosti, cel putin un politist si-a pierdut viata intr-un atac in centrul orasului Alma Ata. Presa locala relatase initial despre un schimb de focuri langa cladirea sectiei de politie din centrul orasului. Site-ul informburo.kz informase despre doi politisti raniti: unul la gat, celalalt, la stomac.

Schimburi de focuri intre indivizi inarmati si politisti au avut loc in mai multe cartiere ale orasului, facand sapte raniti printre politisti, potrivit AFP, care citeaza media locale.

Gara din Alma Ata a fost incercuita de catre politie in urma unei alerte cu bomba, a anuntat Ministerul pentru Situatii de Urgenta din Kazahstan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago