Atac „masiv” cu drone asupra Rusiei in ultimele 24 de ore. Cinci regiuni ruse au fost lovite

externe

Un atac masiv cu drone asupra Rusiei a avut loi in ultimele 24 de ore, anunta publicatia rusa Baza. Dronele au fost observate in cinci regiuni – in Tuapse s-a incheiat cu lovituri asupra unui depozit de petrol, iar in Sankt Petersburg a fost nevoie de interventia unor avioane de lupta.

Trei drone kamikaze au atacat regiunea Briansk in dimineata zilei de 27 februarie. Acest lucru s-a intamplat la aproximativ un kilometru si jumatate de granita; se presupune ca dronele au fost lansate din partea ucraineana. Un turn de comunicatii a fost avariat.

In jurul de miezul noptii, patru drone cu explozibili s-au prabusit in regiunea Belgorod. Pubicatia Baza scrie ca doua dintre ele au cazut in apropierea unor cladiri rezidentiale si au avariat patru masini, in timp ce o alta s-a prabusit intr-un zid – resturile sale au lovit unul dintre apartamente si toti ocupantii cladirii au trebuit sa fie evacuati. Dispozitivele explozive improvizate atasate la trei drone au fost in cele din urma dezamorsate de genisti. Cea de-a patra drona a cazut pe acoperisul supermarketului Leon si a explodat, declansand un incendiu care a cuprins acoperisul si 20 de metri patrati din interiorul cladirii.

Tot in timpul noptii, o drona neidentificata a cazut in satul Adygean Novy. La fel ca in cazul regiunii Belgorod, nu au existat victime sau raniti in urma prabusirii, insa drona a distrus una dintre cladirile fermei. Acest lucru a fost anuntat de Murat Kumpilov, seful regiunii Adygea.

In jurul orei 2 dimineata, doua drone au lovit depozitul de petrol Rosneft din Tuapse. Au avut loc explozii in incinta si a izbucnit un incendiu.

Citeste si: Ucraina loveste din nou Rusia, doua drone au provocat explozii la un depozit de petrol Rosneft din Krasnodar. Presa rusa: „Doua cratere de un metru si jumatate adancime” – Video

In cursul diminetii, 200 de kilometri de spatiu aerian deasupra Sankt Petersburgului au fost inchisi din cauza unui obiect neidentificat. Avioane de vanatoare au fost trimise pentru a intercepta obiectul, care venea dinspre Golful Finlandei, iar toate avioanele civile care calatoreau spre Pulkovo au fost intoarse.

Citeste si: Panica in Rusia, spatiul aerian deasupra Sankt Petersburg a fost inchis. Moscova a trimis avioane de vanatoare dupa ce a fost observat un obiect neidentificat

Ministerul Apararii a sustinut ulterior ca inchiderea cerului deasupra Sankt Petersburgului este un exercitiu de antrenament, in cooperare cu autoritatile civile de control al traficului aerian.

„In timpul antrenamentului, au fost puse la punct aspectele legate de detectarea, interceptarea si identificarea presupusului intrus, precum si interactiunea cu serviciile de urgenta. Au fost implicati luptatori din cadrul fortelor de aparare aeriana aflate in serviciu”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: