news

Augustin Lazar puncteaza in forta in razboiul cu Antena 3: „Intentia de a dezinforma este evidenta”

Procurorul general, Augustin Lazar, a transmis, vineri, un comunicat de presa in care acuza postul Antena 3 de „dezinformare” in legatura cu afirmatiile lui Mihai Gadea si Tudorel Toader, facute in emisiunea „Sinteza zilei” de joi seara.

„In cursul zilei de ieri, 1 noiembrie 2018, in cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzata pe postul dumneavoastra de televiziune incepand cu orele 21.41, realizator Mihai Gadea, au fost prezentate o serie de informatii calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Precizam faptul ca, anterior difuzarii emisiunii mentionate, institutia dumneavoastra nu ne-a solicitat un punct de vedere asupra aspectelor pe care urma sa le abordeze, consecinta directa fiind dezinformarea opiniei publice.

In aceste conditii, avand in vedere legislatia in materie, care guverneaza activitatea in domeniul audiovizualului, va solicitam difuzarea unui drept la replica in conditii de proportionalitate (timp de difuzare, audienta etc. ), astfel incat prejudiciile de imagine cauzate domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa beneficieze de o justa compensare.

In mod concret, va solicitam ca postul dumneavoastra de televiziune sa faca urmatoarele clarificari/precizari, prin prezentarea/difuzarea urmatorului text:

In cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzata in cursul zilei de 1 noiembrie 2018, opinia publica a fost dezinformata in legatura cu proiectul managerial al domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, despre care s-a sustinut, in mod fals, ca a fost ‘plagiat’ prin sistemul copy-paste dintr-un alt proiect managerial.

Intentia jurnalistilor postului Antena 3 de a dezinforma este evidenta intrucat, anterior difuzarii emisiunii, nu au solicitat un punct de vedere domnului Augustin Lazar. In conditiile in care nu s-a depus aceasta minima diligenta pentru cunoasterea adevarului, domnul procuror general Augustin Lazar face urmatoarele precizari: ‘Proiectul managerial este o lucrare originala, realizata personal, cu respectarea regulilor de cercetare stiintifica, fiind indicate prin note de subsol toate lucrarile de referinta. Formularile care sunt asemanatoare in cele doua proiecte au aceeasi sursa, pe care am indicat-o in nota de subsol de la pagina 21, fiind vorba de un document cuprinzand disfunctionalitati si masuri pentru remediere, document care a fost completat, analizat si imbunatatit in cadrul seminariilor organizate de catre Institutul National al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, unele impreuna cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia’.

Prezentarea de catre postul Antena 3 a unei situatii de fapt nereale privind proiectul managerial al domnului Augustin Lazar este de natura sa aduca prejudicii de imagine atat institutiei procurorului general, cat si sistemului judiciar in ansamblu, avand in vedere calitatea acestuia de conducator al Ministerului Public”, se arata in comunicatul Parchetului General.

Reactia procurorului general al Romaniei vine dupa ce Antena 3 a prezentat o analiza a proiectelor de management realizate de Augustin Lazar si de Tiberiu Nitu. Antena 3 sustine ca ar exista similitudini intre cele doua proiecte, fiind si pasaje copiate integral.

Ministrul Justitiei, prezent in studio, a sustinut ca faptul ca procurorul general Augustin Lazar ar fi copiat in 2016 pentru proiectul de management de la cel al lui Tiberiu Nitu din 2013 reprezinta un motiv bun ca el sa plece din functie.

„Daca ma intrebati pe mine, sigur ca da (Lazar ar fi trebuit sa plece din functie, n.r.). Erau motivele conflictele de natura constitutionala. Eu m-am oprit la 20, dar puteam sa scriu mult mai multe (in raportul de evaluare a activitatii lui Lazar, n.r.)”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

3 ore ago

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bronz in valoare de 175.000 de euro din zeci de cimitire. Metalul il vindeau apoi in Germania

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

43 de minute ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

O oră ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

O oră ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

O oră ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

2 ore ago