politica

AUR-ista retinuta de Politie, a furat din banii pentru pensionari si din indemnizatiile celor cu handicap. Ea a candidat pentru Senat din partea AUR

Simona Marginean (42 de ani), membra AUR Alba si fosta candidata la Senatul Romaniei, a fost retinuta 24 de ore de politisti, fiind acuzata ca a furat 35.000 de lei din pensii si alocatii in perioada in care a fost postarita.

„La data de 17 februarie 2022, politistii din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Blaj au luat masura retinerii, pentru 24 de ore fata de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lunga, care este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare si fals intelectual, ambele in forma continuata.

Din cercetari a rezultat ca, in perioada august-decembrie 2021, femeia, in contextul exercitarii atributiilor de serviciu, de factor postal, si-ar fi insusit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentand drepturi banesti (indemnizatii de handicap, alocatii, pensii si pensii de boala), pe care nu le-ar fi achitat unui numar total de 54 de persoane din comuna Valea Lunga.

Pentru a-si acoperi faptele, femeia ar fi semnat, in fals, cupoanele si ar fi atestat, in mod fictiv, achitarea sumelor catre beneficiarii legali.

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire si a proceselor verbale de inmanare, aceasta ar fi atestat, in fals, faptul ca a livrat corespondenta expediata de institutii publice catre 36 de destinatari, persoane fizice si persoane juridice”, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei.

Deputatul AUR de Alba Daniel Gheorghe Rusu a confirmat pentru alba24.ro informatiile, dar spune ca el personal nu a stiut nimic pana vineri dimineata. El a mai spus ca, daca Simona Marginean nu se va retrage din partid, va fi exclusa. „Nu mai poate fi membru”, a declarat deputatul Rusu.

Femeia si-a dat demisia de la Posta Romana pe parcursul anchetei. Simona Marginean a fost si consiliera primarului din Valea Lunga, functie pe care a pierdut-o in luna ianuarie 2022.

In 2020, Simona Marginean s-a aflat pe lista de candidati la Senatul Romaniei, din partea AUR Alba, pe pozitia a treia.

„In prezent, sunt consiler local din partea partidului AUR in comuna Valea Lunga, functie pentru care am candidat tot pentru a putea da o mana de ajutor, in plus fata de cat am facut-o pana la momentul acesta, localnicilor din comuna in care m-am nascut. Acum, am nevoie de dumneavoastra pentru a face un pas si mai in fata, pentru a demonstra ca nu doar cei cu ani grei in politica merita sa fie in Parlamentul Romaniei.

Stiu ca pentru toti dintre noi e o perioada dificila, sunt constienta ca politicieni actuali v-au indus o stare de dezgust si neincredere, in special in contextul epidemiologic in care ne aflam, dar eu va adresez rugamintea sa veniti la vot si sa optati si pentru o alta varianta pentru Romania”, sustinea in campania electorala din 2020, fosta candidata AUR.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 ore ago