politica

AUR paraziteaza inca un protest. Simion tine sa anunte ca este alaturi de minerii de la Crucea: „Rusine, guvernul Citu. Voi tineti de functii si cu strainii”

Copresedintele AUR, George Simion, anunta ca partidul sau este alaturi de minerii care protesteaza incepand de miercuri la Crucea, Suceava. Lideri ai AUR, urmati apoi de senatoarea Sosoaca, au fost prezenti si la protestele recente ale minerilor din Valea Jiului.

„Tinem cu romanii! Ne solidarizam cu minerii de la Crucea (Suceava) care nu mai sunt platiti de aproape doua luni si s-au blocat in subteran. Rusine, guvernul Citu. Voi tineti de functii si cu strainii, altfel nu decideati inchiderea minei de uraniu”, a anuntat Simion.

Protestul spontan a inceput miercuri dimineata la exploatarile de la Crucea si Botusana. Initial, oamenii s-au adunat afara, iar mai apoi au decis sa se blocheze in interiorul minelor.

In subteran se afla circa 160 de mineri, anunta Monitorul de Suceava. In total, la Sucursala Crucea a CNU lucreaza circa 300 de persoane. Oamenii sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile de doua luni. Mai mult, minerii reclama ca nu au incasat de un an de zile nici suplimentul alimentar antidot, in valoare de 30 de lei/zi. Reprezentantii sindicatelor s-au deplasat la Bucuresti, unde au loc discutii cu reprezentantii Ministerului Energiei, dar si cu cei din conducerea Companiei Nationale a Uraniului.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoesu, a declarat ca urmareste situatia de la Crucea. ”Nu am fost contactat nici de reprezentantii Ministerului Energiei, nici de cei ai sindicatelor. Pentru mine este clar ca mingea este in terenul celor de la Ministerul Energiei, care trebuie sa ia o decizie. Iau in calcul si o deplasare la Crucea pentru discutii cu oamenii nemultumiti, dar sper ca situatia se va rezolva pe cale amiabila”, a precizat Iulian Cimpoesu.

Minele de uraniu din judetul Suceava sunt ultimele care mai functioneaza pe teritoriul Romaniei. Acestea urmeaza sa fie inchise in perioada urmatoare, sens in care s-a depus la Agentia de Protectia Mediului documentatia aferenta pentru obtinerea autorizatiei de mediu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

3 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

3 ore ago