Aurescu nu cedeaza, insista sa vorbeasca cu Moscova despre tezaurul Romaniei: „Vrem progrese, nu am abandonat acest subiect”

news

Bogdan Aurescu a facut un exercitiu de imaginatie, la Prima TV, si a declarat ca, daca s-ar afla fata in fata cu Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, i-ar transmite acestuia ca UE si NATO nu reprezinta amenintari la adresa Federatiei Ruse, dar si ca este interesat de progresele Comisiei comune care se ocupa de tezaurul Romaniei depus la Moscova in Primul Razboi Mondial.

Bogdan Aurescu a fost intrebat, la Prima TV, duminica, ce i-ar transmite lui Vladimir Putin, daca s-ar afla fata in fata, acesta raspunzand ca Romania asteapta o relatie pragmatica si predictibila.

”I-as spune ca Romania asteapta de la Federatia Rusa o relatie, pe de-o parte pragmatica, dar pe de alta parte, predictibila, care sa fie in conformitate cu interesele atat ale unei parti, cat si ale celeilalte parti. Iar o astfel de relatie trebuie sa se desfasoare, in mod evident, pe fundalul respectarii ordinii publice internationale. De asemenea, cred ca as putea sa ii spun si faptul ca UE si NATO nu reprezinta amenintari la adresa Federatiei Ruse si ca exista cai de cooperare pe care atat Uniunea Europeana, cat si NATO, organizatiile din care Romania face parte si unde Romania este parte integranta a deciziei, sunt organizatii care doresc sa coopereze cu Federatia Rusa, sigur, in masura in care si Federatia Rusa are aceasta dorinta”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe a adaugat ca este interesat si de progresul Comisiei care se ocupa de tezaurul Romaniei aflat la Moscova.

”Nu in ultimul rand, cred ca un element interesant si important pe care as putea sa il comunic partii ruse ar fi ca suntem interesati, in continuare, de progrese in ceea ce priveste Comisia comuna care se ocupa de tezaurul Romaniei care a fost depus la Moscova, in anii Primului Razboi Mondial”, a mai afirmat Aurescu, citat de news.ro.

”Nu am abandonat acest subiect”, a adaugat ministrul de Externe, precizand ca ar fi trebuit sa mai fie o reuniune a Comisiei, amanata insa din cauza pandemiei.

”Contextul este de asa natura incat este complicat sa organizezi astfel de reuniuni, dar este un subiect pe care noi in continuare il urmarim cu toata atentia”, a declarat Aurescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: