Autoritatea Palestiniana sustine ca armata Israelului i-a ucis pe tinerii de la festivalul Supernova. Netanyahu: „Este absolut absurd!”

externe

Potrivit Times Of Israel, Autoritatea Palestiniena a transmis, printr-o declaratie de presa, ca elicopterele israeliene ar fi lovit civilii israelieni pe 7 octombrie, in timpul festivalului de muzica Supernova, punand la indoiala faptul ca masacrul a fost produs de Hamas, masacru in urma caruia au murit 350 de tineri.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reactionat, sustinand ca acuzatia cum ca armata Israelului si-ar fi ucis propriii civili este absolut absurda. „Astazi, Autoritatea Palestiniana din Ramallah a spus ceva absolut absurd. A negat ca Hamas a fost cel care a comis oribilul masacru de la festivalul Supernova de langa Gaza”, a spus Netanyahu, intr-o declaratie video publicata in ebraica si engleza. „De fapt, a acuzat Israelul ca a comis acel masacru. Aceasta este o inversare completa a adevarului”, a spus el.

Netanyahu a adaugat ca presedintele AP Mahmoud Abbas, „care in trecut a negat existenta Holocaustului, astazi neaga existenta masacrului Hamas si asta este inacceptabil”.

Declaratia Autoritatii Palestiniene vine la doar o zi dupa ce presedintele american Joe Biden a declarat ca o Autoritate Palestiniana „revitalizata” ar trebui sa conduca Fasia Gaza dupa razboi, lucru pe care Israelul l-a respins in mod repetat, subliniind refuzul AP de a condamna atacul din 7 octombrie.

Ipoteza controversata a politiei israeliene

Insa, ipoteza conform careia un elicopter al fortelor armate israeliene ar fi sosit la locul festivalului de langa Re’im pe 7 octombrie a fost publicata sambata chiar de Haaretz, pe baza unei surse anonime din Politia israeliana. Ulterior a fost preluata pe scara larga de presa araba. O declaratie a politiei remisa presei ulterior precizeaza ca ancheta sa s-a concentrat numai pe activitatea politiei, si nu pe orice alta presupusa activitate a armatei si, prin urmare, nu a oferit „nicio indicatie despre vatamarea civililor din cauza activitatii aeriene de acolo”. Armata nu a comentat inca declaratia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: