Avertisment in prag de alegeri: „Fostii generali de Securitate scot capul”. Cum se folosesc de un lider politic

politica

Adrian Niculescu, conferentiar universitar doctor, fost corespondent al postului „Europa libera”, avertizeaza intr-un interviu pentru ziare.com ca fosti generali de Securitate „scot capul” si se implica din nou politic.

Niculescu sustine ca fosti ofiteri de rang inalt ai fostei Securitati se folosesc de Marian Munteanu, liderul Alianta Noastra Romania, pentru a face din nou jocuri politice.

„Se face jonctiunea dintre o extrema dreapta traditionala cu national-comunismul ceausist, cum s-a vazut recent in cazul lui Marian Munteanu. Dar suprinzator societatea romaneasca a reactionat bine in cazul lui, candidatura acestuia a fost blocata, chiar daca unii continua sa-l promoveze”, spune Niculescu.

El afirma ca in spatele noului nationalism se afla fosta Securitate.

„National-comunismul, adica un mix intre fascism si comunism, intre legionarism si comunism, a dat particularitatea comunismului romanesc cel putin dupa 1971. Asa ceva nu a existat in Polonia, in Cehoslovacia, in Ungaria, unde comunismul era una, nationalismul fascist era alta.

Din spatele lui Marian Munteanu scot acum capul fostii generali de securitate ceausisti Vlad, Malureanu, Rogojanu, colonelul Filip Teodorescu. Vezi seria de articole „Lumini si umbre” 14-31.12.2015 din Evenimentul Zilei si emisiunea de la Realitata TV din 27.03.2016.

Teoria lor este ca pro-occidentalul era Ceausescu, iar Revolutia ar fi reprezentat a patra invazie sovietica, ba chiar un complot „kgb-isto budapestan” vizand dezmembrarea Romaniei. O nebunie!”, a subliniat Niculescu.

El a explicat si de ce securistii reusesc in continuare sa se implice in viata publica.

„La noi, Securitatea nu a tras in oameni, pentru ca s-a speriat, i-a fost frica, au fost lasi. Daca trageau, ca in ’56 in Ungaria, ar fi fost spanzurati de lampioane ca la Budapesta. Asta a lipsit in Romania si asta a creat o frustrare justificata.

Dar libertatea iti da posibilitatea sa faci orice, de la ce e mai bun la ce e mai rau. Ca libertatea reala a dus la confuzie, la anarhie, chiar la hotie e cu totul altceva. Este orbirea pe care o simti cand brusc iesi din bezna, o bezna care la noi a durat 45 de ani.

Va amintesc ca mafia din Sicilia a fost distrusa de regimul fascist cu metode specifice de un celebru „prefect de fier” in perioada interbelica, insa a fost repusa pe sine de venirea americanilor si de libertate”, a mai sous Niculescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: