Avionul prabusit in Franta: 45 de pasageri erau din Spania. Romani sunt printre victime?

news

Vicepremierul guvernului spaniol a anuntat ca 45 dintre pasagerii avionului Germanwings prabusit in Franta era spanioli.

„Vicepremierul a anuntat ca 45 de persoane aflate la bordul avionului aveau nume de familie spaniole”, a precizat purtatorul de cuvant al guvernului.

Un purtator de cuvant al Germanwings, citat de The Guardian, a declarat ca alti 67 sunt de nationalitate germana. De asemenea, printre pasageri s-ar fi aflat si doi copii.

Citeste si: Nationalitatea pasagerilor aflati in avionul prabusit in Franta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta, miercuri dimineata, ca „pana la acest moment” nu s-au identificat cetateni romani la bordul aeronavei prabusite in Franta, in Muntii Alpi, adaugand insa ca „verificarile continua, avand in vedere ca elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete”.

Potrivit unui comunicat de presa remis, miercuri, Agerpres, MAE a facut verificari, incepand cu ziua de marti, dar lista de pasageri pusa la dispozitia institutiei contine „exclusiv numele si prenumele pasagerilor fara a fi mentionate alte detalii, precum cetatenia, data nasterii, tipul si numarul documentului de calatorie”.

„In acest context, au fost initiate si sunt in curs de derulare verificari extinse si complexe in ceea ce priveste stabilirea cu certitudine a identitatii si cetateniei fiecarei persoane aflate la bord. (…) Precizam ca pana in prezent, misiunile diplomatice romane din Spania, Franta si Germania nu au inregistrat nicio cerere de asistenta din partea vreunui cetatean roman care sa semnaleze faptul ca avea rude sau prieteni la bordul aeronavei”, adauga sursa citata.

MAE mai precizeaza miercuri ca Celula de Criza a ministerului, misiunile diplomatice si oficiile consulare romane din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn si Munchen sunt in legatura permanenta cu autoritatile de resort din Spania, Franta si Germania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: