externe

Avocat rus: „Sute de militari refuza sa mearga sa lupte in Ucraina. Aproximativ o mie au luat legatura cu mine”

Un avocat care reprezinta un grup de soldati din garda nationala rusa care refuza sa se alature invaziei din Ucraina a declarat ca sute de alti soldati  au luat legatura cu el pentru a cere ajutor in vederea evitarii razboiului.

Mihail Benias a declarat pentru Financial Times ca „o multime de oameni nu vor sa mearga sa lupte” si ca aproximativ 1.000 de persoane au luat legatura cu el de cand a fost facut public cazul sau care ii reprezinta pe membrii garzilor.

El a spus ca a reprezentat 12 membri ai garzii nationale care au fost concediati pentru ca au refuzat sa mearga in Ucraina. Acestia erau membri ai Rosgvardia, care este o forta separata de armata. Ei au spus ca acest lucru inseamna ca nu ar trebui sa fie trimisi in Ucraina, a relatat FT, citat de Business Insider.

Barbatii au spus ca au crezut ca ar face ceva ilegal daca ar pleca in strainatate ca parte a unui grup armat, potrivit Reuters. De asemenea, au spus ca nu aveau pasapoarte, a relatat Reuters.

Ei au intentat un proces de concediere abuziva impotriva guvernului, au relatat Reuters si FT.

Benias a mai spus ca doar trei dintre cei 12 soldati au dat curs procesului, au relatat Reuters si FT. Ceilalti noua si-au retras plangerile pentru ca au fost amenintati, a spus Benias, potrivit FT.

Rapoartele au venit in timp ce oficiali ucraineni si occidentali au descris prabusirea moralului in randul trupelor rusesti. Joi, seful serviciului de informatii britanic GCHQ a declarat ca soldatii rusi „refuza sa execute ordinele, isi saboteaza propriul echipament si chiar isi doboara accidental propriile avioane”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

6 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

13 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

13 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

10 ore ago