news

Avocata lui Kovesi la CEDO, impresionata: „Recunosc, a fost primul reclamant din viata mea care nu a dorit nicio suma de bani”

Nicoleta Popescu, avocata care a reprezentat-o pe Laura Codruta Kovesi la CEDO, a anuntat marti seara de ce fosta sefa a DNA nu a dorit niciun leu ca despagubiri. „Recunosc, a fost primul reclamant din viata mea care nu a dorit nicio suma de bani”, a spus Popescu.

„Am avut o discutie cu doamna Kovesi in momentul in care trebuia sa solicitam aceste despagubiri. I-am spus ca este dreptul dumneai sa solicite, i-am dat ca jurisprudenta cauza Baka impotriva Ungariei, care a stat si la baza condamnarii de astazi. CEDO a acordat domnului judecator din Ungauia o despagubire de 100.000 de euro. Asta pentru a avea dansa un criteriu al solicitarii pe care putea sa o faca CEDO.

Am fost extrem de surprinsa cand a spus ca nu doreste sa solicite nicio suma de bani, nici cu titlu de despagubiri morale, nici cu titlu de despagubiri materiale si nici sa-si ramburseze cheltuielile de judecata. A spus ca pentru dansa este foarte importanta hotaraea in sine, ca un remediu personal, care este sufiecient, si ca nu doreste ca cetatenii romani, statul roman sa-i plateasca o suma de bani. Ca un detaliu, despagubirile obtinute in procesele de la CEDO sunt platite de Ministerul Finantelor, din banii nostri.

Eu am precizat Curtii Europene ca dansa nu doreste sa primeasca nicio despagubire. Recunosc, a fost primul reclamant din viata mea care nu a dorit nicio suma de bani”, a spus avocata intr-un interviu pentru PressHub.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Actiunile Rusiei din regiunea ucraineana Luhansk pot fi calificate drept „genocid”, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului

In spitalele din partea ocupata de Rusia a regiunii Luhansk, mamele sunt amenintate ca le…

4 minute ago

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

32 de minute ago

Ploile catastrofale din sudul Braziliei au provocat aproape 40 de morti – alte aproximativ 70 de persoane sunt date disparute

Ploile torentiale care afecteaza cel mai sudic stat brazilian Rio Grande do Sul au ucis…

37 de minute ago

Parlamentarii francezi spun „nu” englezei la Jocurile Olimpice de la Paris

Dupa ce s-au luptat mult timp cu folosirea limbii engleze in publicitate, muzica si film,…

46 de minute ago

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

53 de minute ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

O oră ago