Avocatul familiei Dragnea, fost membru CSM, il ataca si el pe Iohannis: „Este cea mai clara incalcare a Constitutiei cu putinta”

news

Fostul membru CSM, Adrian Toni Neacsu, transmite ca refuzul presedintelui de a lua act de demisia ministrilor Lucian Sova si Paul Stanescu este cea mai clara incalcare a Constitutiei cu putinta, precizand ca „avem un nou conflict juridic la CCR cu final asteptat”.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Toni Neacsu, scrie, pe Facebook, ca probabil Romania are cea mai obscura si neclara Constitutie din lume, de vreme ce permanent Presedintele, Guvernul, dar mai recent si Inalta Curte de Casatie si Justitie „trebuie tinute de mana de CCR pentru a o intelege”.

„In ce priveste sesizarea Guvernului, nu inteleg de ce s-au limitat la a reclama ca fiind neconstitutional doar refuzul numirii noilor ministri la Transporturi si Dezvoltare. Refuzul Presedintelui Iohannis de a lua act de demisia ministrilor Lucian Sova si Paul Stanescu este cea mai clara incalcare a Constitutiei cu putinta. Ba chiar si a deciziilor CCR, de vreme ce inca din 2007 (Decizia 356) aceasta a decis ca Presedintele este obligat constitutional sa ia act de demisia ministrilor ca act unilateral si sa declare vacant postul. Este adevarat ca atunci CCR a decis ca o intarziere de 20 de zile de la data demisiei a fost un termen rezonabil insa doar intrucat a existat o motivare temeinica a refuzului. Acum avem evident doar un refuz politic (Guvernul PSD-ALDE e prost)”, a transmis Neacsu, citat de Mediafax.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii spune ca demisia unui ministru devine irevocabila nu in termen de 15 zile, ci in momentul in care s-a luat act de depunerea ei de catre premier.

„Demisia ministrului devine irevocabila nu in termen de 15 zile ci, astfel cum prevede expres art. 6 din Legea nr. 90/2001, ‘din momentul in care s-a lua act de depunerea ei’ de catre Primul ministru. Termenul de 15 zile este unul maxim, pentru situatia in care prim ministrul refuza sa ia act de demisia unilaterala a unui ministru, ceea ce nu este cazul aici. Astfel fiind, Presedintele este in intarziere chiar de la momentul cand i s-a cerut sa ia act de demisiile ministrilor (care au avut loc la 22 nov si 26 nov) si nu are dreptul de a astepta sa treca cele 15 zile prost intelese”, a completat Adrian Toni Neacsu, care incheie precizand ca asta e valabil „daca nu cumva desigur Guvernul si d-na Dancila nu au uitat cumva sa ceara Presedintelui sa ia act de demisia ministrilor si sa declare posturile vacante”.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, vineri, ca a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei pentru a solutiona „blocajul” pe care l-a creat presedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii. CCR a stabilit ca pana pe 13 decembrie, partile trebuie sa transmita punctele de vedere.

Adrian Toni Neacsu a fost avocatul Bombonicai Dragnea in procesul intentat de DNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: