Ba da, domnule Ciolacu, Marian Neacsu a furat. A furat locul de munca al unui tanar roman pentru a-l da fiicei sale

opinii

Marcel Ciolacu sustine nervos ca Marian Neacsu merita sa fie secretar general al Guvernului pentru ca „nu a furat” desi are o condamnare definitiva pentru conflict de interese. Nu ar trebui sa fie o surpriza ca PSD sustine iarasi un penal intr-o functie publica de prim-rang, insa Marian Neacsu chiar a furat.

„Adica sa intelegem: domnul Neascu nu a furat nimic si, ca multi alti alesi locali, primari, a facut parte dintr-un consiliu de administratie, nu a fost platit, nici nu mai stiu, la o scoala sau asa ceva, si-a angajat fata pe o perioada de patru luni. (…) Asta e coruptie?”, s-a rastit Ciolacu la Romania TV. Nimeni nu l-a contrazis, desigur, de la Puscarie TV, avand in vedere ce personaje sunt invitati de onoare la acest post de televiziune.

Insa realitatea este ca Marian Neacsu chiar a furat.

In primul rand, Ciolacu dezinformeaza cu buna stiinta, incercand sa minimalizeze gravitatea infractiunii comise de colegul de partid. Neacsu nu si-a angajat fiica „la o scoala sau asa ceva” ci la propriul birou parlamentar, unde era platita din bani publici.

„Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, Marian Neacsu, in calitate de deputat in cadrul Parlamentului Romaniei, a formulat cererea de angajare a fiicei sale in cadrul biroului sau parlamentar si apoi a avizat contractul de munca pe perioada determinata (iulie 2009 – decembrie 2012) in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta”, se arata intr-un stire a agentiei oficiale de presa a statului, Agerpres.

In al doilea rand, prin angajarea fiicei sale, Marian Neacsu a furat locul de munca al unui tanar roman. In calitate de parlamentar, Neacsu trebuia sa organizeze un concurs si sa-l angajeze pe cel mai bine pregatit si invatat tanar care castiga concursul. Insa a adus-o pe fiica-sa.

PSD sustine ca politicile sale sunt menite sa impiedice exodul milioanelor de tineri spre indepartatele strainataturi. Ce mesaj transmite acum? Nu conteaza cat invatati, cat de bine sunteti pregatiti, important este fiul sau fiica cui sunteti, cine va recomanda.

„Romania este a tinerilor care invata pe rupte pentru a-si face un rost in viata”, sustinea Ciolacu, miercuri, intr-un mesaj de 1 Decembrie, cu doar cateva ore inainte de a anunta ca Marian Neacsu „nu a furat” angajand-o tocmai pe fiica sa intr-o functie publica. Iata cum, in atat de scurt timp, realitatea de partid a venit sa contrazica flagrant discursul patriotard de politruc.

„Eu imi asum aceasta numire”, a impus apoi autoritar Ciolacu. Astfel, seful PSD isi asuma faptul ca un penal va deveni demnitar cu rang de ministru, situatie la care nu s-a ajuns nici macar in infamul Regim Dragnea. Cam asa arata mult clamata „reforma” prin care Ciolacu, Dincu si Grindeanu au ajuns la „noul PSD”. Un PSD mai urat si mai putred decat PSD-ul lui Dragnea.

Nu este foarte clar cum isi „asuma” Ciolacu aceasta numire. Este ceva in genul „si ce puteti sa imi faceti, asta vreau eu”. Impunitate specific pesedista, asa cum de altfel isi dorea Marian Neacsu pentru un alt condamnat, Liviu Dragnea. In noiembrie 2017, Neacsu a venit in fata DNA pentru a-l sustine pe Liviu Dragnea.

Iata dialogul si imaginile, foarte relevante, legate de comportamentul lui Marian Neacsu. Numirea acestui individ acum in Guvern este un semnal cat se poate de clar privind abordarea PSD fata de justitie in perioada urmatoare.

Malin Bot: Domnule Neacsu, ati venit sa sustineti un penal? Asa, ca de la penal la penal?

Marian Neacsu: Daca-mi spui cati bani primesti pentru chestia asta iti spun.

Malin Bot: Din reclama de pe YouTube

Marian Neacsu: De ce ca penal, prietene? Stii de ce?

Malin Bot: Ati fost condamnat, nu conteaza

Marian Neacsu, strigand, si apucandu-l pe jurnalist de guler: Ma asculti? Curtea Constitutionala a declarat ca in perioada aia nu exista fapta

Malin Bot: Stiti cati tineri nu se pot angaja pentru ca dvs., coruptii de la PSD, va angajati plozii?

Mai mult despre: ,

Comentarii: