Babuska din Sankt Petersburg care impresioneaza prin curajul ei. S-a intors singura in strada, desi a mai fost arestata: „Soldat! Depune armele si fii un adevarat erou”

externe

O supravietuitoare a asaltului de la Leningrad, din al Doilea Razboi Mondial, s-a intors in strada pentru a protesta impotriva razboiului din Ucraina desi in urma cu o saptamana a fost arestata de fortele de ordine la un alt protest.

„Elena Osipova, curajoasa supravietuitoare a asediului Leningradului, protesteaza din nou la Sankt Petersburg. ‘Soldat! Depune armele si fii un adevarat erou'”, a relatat un jurnalist The Economist pe Twitter.

Citeste si: Furie in Rusia, politia a arestat o supravietuitoare a asediului de la Leningrad care protesta contra razboiului cu Ucraina: „Nu razboiului!”

Elena Osipova este din Sankt Petersburg si a mai fost in strada, fiind arestata in urma cu o saptamana la un protest impotruva razboiului.  Supravietuitoare a asediului german asupra Leningradului, din Al Doilea Razboi Mondial, care a durat din 1941 pana in 1944, a fost arestata de doi politisti masivi.

De asemenea, tot in acea perioada, un grup de copii a fost retinut de politisti si bagat dupa gratii pentru ca a dus flori la Ambasada Ucrainei de la Moscova, anunta BBC. Copiii chiar au ajuns in celula, conform imaginilor prezentate de un ziar independent de la Moscova.

„Cand am vazut marti informatii si fotografii care sugerau ca elevi de scoala primara au fost arestati de politie la Moscova pentru ca au depus flori la ambasada Ucrainei si au tinut pancarte pe care scria ‘Nu razboiului’, am refuzat sa cred ca este adevarat.

Dar acum a fost confirmat de ziarul Novaya Gazeta, castigator al premiului Nobel”, a relatat jurnalistul BBC Gabriel Gatehouse.

Imaginile ii arata pe copii alaturi de ofiteri in spatele gratiilor de metal, probabil intr-un vehicul de politie, iar apoi intr-o sectie de politie, tinand in mana florile si pancartele lor.

„In departamentul de politie Presnenskoye, copiii si parintii lor sunt tinuti peste noapte. Politia i-a retinut cand au depus flori la ambasada Ucrainei”, a anuntat Novaya Gazeta.

Conflictul din Ucraina se va incheia atunci cand Occidentul va lua masuri in privinta preocuparilor ridicate in mod repetat de Rusia privind uciderea de civili in estul Ucrainei si extinderea NATO catre est, a transmis vineri Kremlinul, informeaza Reuters.

Intrebat de reporteri cum s-ar putea incheia actuala criza, purtatorul de cuvant al Kremlinului Dmitri Peskov a prezentat pozitia Rusiei, mentionand ca este de parere ca Ucraina discuta cererile Moscovei cu SUA si cu alti aliati.

„Rusia a formulat cereri concrete catre Ucraina pentru a rezolva acele probleme. Din cate intelegem, acele solicitari sunt discutate de ucraineni cu consilierii lor, in primul rand SUA si tarile Uniunii Europene”, a spus Peskov.

„Sa speram. Trebuie facut acest lucru. Apoi se va incheia totul”, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

„Noi am incercat in mod repetat in ultimii opt ani sa le cerem colegilor nostri occidentali sa puna presiune pe Kiev – si sa oblige Kievul – sa inceteze sa-si mai ucida poporul in Donbas si sa indeplineasca acordurile de la Minsk”, a mai afirmat Peskov.

„De asemenea, in ultimele cateva decenii, tara noastra a atras atentia ca ne simtim in pericol dupa ce v-ati mutat infrastructura militara in directia noastra. Nu ne place acest lucru si ne simtim in pericol si nu putem inchide ochii la acest lucru: asa ca de ce faceti asta? Nu am primit raspunsuri”, a continuat el.

„Trebuie sa gasim o solutie la aceste doua probleme. Rusia a formulat cereri concrete catre Ucraina pentru a rezolva aceste probleme”, a explicat Peskov, citat de Reuters.

Comentarii: