news

Baconschi se plange ca a fost tepuit de cafegiul Gheorghe Florescu. A dat 600 de lei pentru 100g de cafea: „M-a facut ca la alba-neagra”

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, se plange ca a fost inselat de celebrul cafegiu Gheorghe Florescu. Incidentul a avut loc la Targul de Carte.

„Am povestit incantat despre ‘cumparaturile’ facute la cafegiul Gheorghe Florescu. Ei bine, fiti totusi FOARTE ATENTI cu acest negustor.

Am luat un ibric (175 ron) si el mi-a pus mieros in brate si o punga de cafea. Nu scria pretul nici pe pachet, nici in mica vitrina de la Bookfest. Azi vad, consultandu-mi contul, ca distractia a costat… 745 RON.

Am banuit ca e o ‘eroare’ a casierei lui Florescu si l-am sunat, ca sa-mi restituie cel putin 500 de ron. Ca sa aflu ca, neintrebat si fara sa ma pot informa transparent, mi-a vandut, chipurile, 200 grame din (citez) ‘CEA MAI SCUMPA CAFEA DIN LUME’ (2000 lei kilogramul!!!!). Escrocherie calificata!

Cum onctuosul Florescu ‘m-a facut’ ca la alba-neagra, nu pot decat sa scot de pe pagina mea poza – pe care tot el mi-a cerut-o – si sa descurajez orice vizita la magazinul acestui domn.

Te intristeaza Romania si prin asfel de practici necinstite, din pacate larg raspandite. Tepari cu pretentii de ‘artisti’, hoti cu aere de pastratori ai ‘traditiei’. Traditia smecheriei si a sarlataniei…”, a scris Baconschi pe Facebook.

Gheorghe Florescu este cel mai cunoscut cafegiu din Bucuresti. El este autorul cartii „Confesiunile unui cafegiu”, in care relateaza dedesubturi din nomenclatura comunista a anilor ’80 si detalii despre afacerile Securitatii cu cafea. El a facut inchisoare in perioada comunista.

Florescu spune ca a fost ucenicul unui cunoscut cafegiu armean din perioada interbelica, Avedis Carabelaian, fost furnizor de ca­fea pentru Casa Regala a Romaniei.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

2 ore ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

28 de minute ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

25 de minute ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

13 minute ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

40 de minute ago