Badulescu: „Guvernul nu a fost in pericol in 10 august. ‘Lovitura de stat’ face parte din filmele din capul lui Liviu Dragnea”

politica

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a negat, duminica seara, ca sediul Guvernului Romaniei a fost vreun moment in pericol in timpul mitingului din 10 august. El a negat ca in 10 august ar fi avut loc o „tentativa de lovitura de stat”.

„Lovitura de stat face parte din filmele din capul lui Liviu Dragnea”, a declarat Badulescu la Realitatea TV.

Intrebat daca sediul Guvernului a fost vreun moment in pericol, Badulescu a negat. „Nu pot sa confirm, din ce am vazut acolo si din ce se discuta”, a spus viceprimarul. Badulescu a facut parte din centrul de comanda care monitoriza evenimentele din Piata Victoriei.

Citeste si: Badulescu revine cu noi dezvaluiri, Dragnea a fost implicat in represiunea din 10 august: „A fost informat in permanenta. Procurorii nu vor lasa lucrurile asa”

Dragnea si 10 august

Dragnea a catalogat evenimentele din 10 august drept „tentativa de lovitura de stat” intr-un interviu dat, pe 21 august, postului Antena 3.

„Eu am vazut o tentative de lovitura de stat esuata. Asta se vorbea pe retelele de socializare. Domnule, nu o sa mai fie legile justitiei, dam noi jos guvernul si luam puterea. Ceea ce a facut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabila din partea unui sef de stat, sa descurajezi jandarmii, care au actionat conform legii, si tu sa inciti in continuare la violenta, exact in minutele in care acea fata mai avea putin si era linsata de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau pasnici. Tot ce a inceput Orban, Gorghiu, si alti pe la TV, nu au zis nimic ca au dat foc, dadeau cu bucati din caldaram. Erau organizati, sa nu mai stea in primul rand. Sa stea in spate cu 4, 5 randuri, sa ii incite si pe cei din fata. Deci era organizare paramilitara foarte bine pusa la punct. Eu asta am vazut. O incercare de lovitura de stat”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Presedintele PSD a declarat ca in noaptea protestelor violente a vorbit cu Viorica Dancila si Calin Popescu Tariceanu.

„Am vorbit la telefon cu doamna premier. Nu si cu ministrul de Interne. Doamna ministru era plecata, constitutional cred, si sigur ca am discutat despre ce se intampla, urmarea pe tableta, Antena 3 am inteles. Cu doamna ministru nu am vorbit, pentru ca avea niste atributii si nu am vrut sa interfereze. Nici n-am sunat, nici nu a sunat. (…) Cred ca am vorbit la telefon cu domnul Tariceanu in seara aceea. Cred ca era, cred ca venise acolo (la mare – n.r.). Am mai vorbit cu cativa colegi”, a afirmat presedintele PSD.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: