externe

Balarus, exclusa din concursul Eurovision. A venit cu cantece de propaganda, ode aduse regimului Lukasenko

Republica Belarus a fost exclusa de la editia din acest an a concursului Eurovision, programata in luna mai, dupa ce a esuat pentru a doua oara in tentativa sa de a propune un cantec care sa respecte dimensiunea non-politica a acestei competitii muzicale, informeaza DPA, citata de Agerpres.

European Broadcasting Union (EBU), care organizeaza concursul Eurovision, a precizat vineri ca ambele cantece propuse de grupul Galasy ZMesta „au incalcat regulamentele competitiei care se asigura ca acest concurs nu este manipulat sau discreditat”.

Reprezentantii EBU afirma ca televiziunea de stat din Belarus a depasit de acum data limita la care putea sa transmita o propunere care sa respecte regulamentul concursului si ca, din acest motiv, aceasta tara nu va mai putea sa participe la editia din 2021 a competitiei muzicale.

Primul cantec propus de trupa Galasy ZMesta, „Ja nauchu tebja” („Te voi invata”), a fost respins in urma unor plangeri potrivit carora versurile sale ironizau protestele in masa organizate impotriva presedintelui Aleksandr Lukasenko, care ocupa aceasta functie din 1994.

Un nou cantec a fost propus de aceeasi trupa dupa acele critici, insa si cel de-al doilea single a fost respins de reprezentantii EBU.

Editia din 2021 a concursului Eurovision va avea loc in orasul olandez Rotterdam in perioada 18-22 mai.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

8 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago