externe

Barbatul care a transmis trupelor rusesti informatii pentru bombardarea unei cladiri militare din Harkov, condamnat la inchisoare pe viata – VIDEO

Persoana care a alimentat trupele rusesti cu informatii pentru a ghida o racheta spre cladirea Administratiei militare din regiunea Harkov in martie 2022 a fost condamnata la inchisoare pe viata cu confiscarea bunurilor sale, a anuntat ieri intr-un comunicat Oleh Siniehubov, seful Administratiei militare din regiunea Harkov, citat de cotidianul Ukrainska Pravda.

Siniehubov a declarat ca acest caz se refera la atacul asupra Administratiei militare din regiunea Kharkiv din 1 martie 2022, care a ucis 31 de persoane si a distrus aproape complet cladirea administratiei.

Procurorii au dovedit in instanta ca, in perioada februarie-aprilie 2022, barbatul a colectat informatii despre Fortele Armate ale Ucrainei si despre instalatiile de infrastructura din Harkov prin observare personala, discutii cu locuitorii din zona si inregistrarea de date.

Locuitorul din Harkov a transmis informatii prin intermediul unei retele de socializare interzise in Ucraina catre doua femei care lucreaza pentru serviciile secrete rusesti. Una dintre ele locuieste acum la Moscova. Ea a fost pe teritoriul ocupat al regiunii Donetk in 2014, unde a servit ca asistenta medicala in randurile asa-numitei Republici Populare Donetk. Cealalta femeie locuieste in Sankt Petersburg, prezidand organizatia pro-rusa Save Donbas.

Barbatul a trimis coordonatele administratiei militare din regiunea Harkov catre agentul sau din Moscova la 28 februarie 2022. In plus, el a furnizat date pentru lovituri asupra sediului central al companiei XADO, precum si o serie de adrese din oras care au fost ulterior bombardate de rusi.

In postarile sale pe retelele de socializare, rezidentul din Harkov a negat agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei si a aprobat actiunile armatei statului agresor. In special, el a postat un articol de propaganda pro-rusa in care se afirma ca „oamenii de stiinta americani testeaza medicamente biologice periculoase pe pacientii din Merefa (regiunea Harkov – n.r.)”.

In timpul perchezitiei apartamentului sau, politia a gasit echipamente informatice cu probe, precum si o carabina Fort-202, munitie pentru pistol si o cutie de grenade, pe care le achizitionase ilegal si le depozitase la domiciliul sau.

El a fost gasit vinovat de inalta tradare, diseminarea de materiale care justifica agresiunea rusa impotriva Ucrainei, prelucrarea ilegala a armelor de foc si manuirea ilegala a armelor fiind condamnat la inchisoare pe viata cu confiscarea bunurilor. Apelul este in curs de desfasurare.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

11 minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

45 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

57 de minute ago