externe

Barbatul suspectat ca ar fi ucis doi cetateni suedezi la Bruxelles a murit, dupa ce a fost impuscat de politisti

Barbat inarmatul suspectat ca a ucis doi cetateni suedezi intr-un atac terorist la Bruxelles a fost impuscat de politie, punand capat unei vanatori de oameni care a durat o noapte, a anuntat marti presa locala. Suspectul, a carui identitate nu a fost inca confirmata, a fost impuscat in piept de politie in Schaerbeek, la nord-est de capitala, si a fost dus la spital, unde a decedat, a relatat postul public de televiziune RTBF

Atacul mortal al presupusului atacator armat de luni seara a avut loc in timp ce Belgia gazduia Suedia intr-un meci de fotbal din preliminariile Euro 2024, pe stadionul Regele Baudouin, la 5 kilometri de centrul orasului Bruxelles, ceea ce a fortat intreruperea meciului la pauza.

Intr-o inregistrare video postata pe retelele de socializare, un barbat care s-a identificat ca fiind atacatorul a afirmat „ca este inspirat de Statul Islamic”, a declarat un purtator de cuvant al procuraturii federale din Belgia, adaugand ca „nationalitatea suedeza a victimelor a fost mentionata ca o motivatie probabila a actului”.

„In acest stadiu, nu exista indicii privind o potentiala legatura cu situatia israeliano-palestiniana. Pe baza atat a faptelor, cat si a revendicarii, au fost luate de urgenta masuri de securitate pentru a proteja cat mai mult posibil fanii suedezi”, a declarat purtatorul de cuvant Eric Van Duyse in timpul unei conferinte de presa. Impuscaturile mortale urmeaza unui val de arderi ale Coranului in Suedia si Danemarca, care a provocat demonstratii furioase in tarile cu majoritate musulmana, a sporit temerile legate de securitate si a facut ca ambele natiuni scandinave sa se intrebe daca nu cumva trebuie sa isi revizuiasca legile liberale privind libertatea de exprimare.

In urma atacului, nivelul de amenintare terorista pentru Bruxelles a fost ridicat la 4, cel mai inalt nivel, in timp ce Ministerul francez de Interne a declarat pentru CNN ca a „intarit” controalele la frontiera franco-belgiana. Politia se afla pe strazile din Bruxelles pentru a asigura siguranta, a postat pe X primarul orasului, Philippe Close.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

O oră ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

O oră ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago