Baronul Buzatu, reales in unanimitate sef al PSD Vaslui. Deputatul Saorma a fost ales vicepresedinte

politica

Dumitru Buzatu, Corneliu Bichinet, inchisoare, balet, limba chineza

Baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reales in unamitate presedinte al Organizatiei Judetene PSD Vaslui, fiind votat de 812 delegati ai partidului. Buzatu, care conduce organizatia de 23 de ani, nu a avut contracandidat.

Sedinta s-a desfasurat in prezenta liderului partidului, Marcel Ciolacu, si a secretarului general Paul Stanescu.

Deputatul Adrian Solomon „Saorma” a fost ales vicepresedinte al organizatiei. Marcel Ciolacu a promis, inainte de alegeri, ca Solomon va fi tras pe linie moarta dupa ce i-a batjocorit pe angajatii unei saormerii din Centrul Vechi al Capitalei care i-au cerut sa respecte legea privind purtarea mastii de protectie. Ciolacu nu s-a tinut insa de promisiune.

Citeste si: Baronul Buzatu apara inversunat pensiile speciale pentru alesii locali: „Trebuie sa fim muritori de foame?”

Tudor Buzatu, fiul baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, ocupa o functie de secretar de stat in care a fost numit in ianuarie 2022 de Nicolae Ciuca. Buzatu junior a comparat familia Buzatu cu familia Bratienilor.

„Procedura politica e simpla. Propunerile au fost hotarate in forurile statutare ale PSD, am fost propus de PSD Vaslui. E o procedura obisnuita. Propunerile locale sunt analizate de conducerea centrala, ni se cer si dosare informative asupra celor propusi”, a declarat Tudor Buzatu pentru Europa Libera.

El a mai explicat ca face politica de la 18 ani si ca a „crescut” in sediul PSD.

„Am pus umarul, mi-am dedicat timpul, resursele financiare si cam toata viata acestei organizatii. Sunt copilul parintilor mei si eu sunt foarte mandru de acest lucru. Am vazut ca toata lumea elogiaza familia Bratianu, nu ca ne-am compara, dar eu in mediul politic am crescut. Am auzit, respirat si mancat politica. M-am educat pentru asta. Nu m-au luat de undeva si m-au pus intr-o functie, m-au luat dintr-o organizatie unde sunt hiperactiv. Dar, da, parintii mei sunt Dumitru Buzatu si Gabriela Cretu (n.r. – senatoare PSD)”, a mai spus Buzatu.

Buzatu a spus insa ca nu stie cu ce se va ocupa in functia de secretar de stat: „Vom prelua din indatoririle Secretarului General, in principal. Organizarea sedintelor de guvern, implementarea programelor guvernamentale, reprezentare”.

El s-a plans ca nu poate sa faca o cariera politica pentru ca este asociat cu parintii.

„Nu pot astepta sa moara parintii ca sa fac ceea ce imi doresc. Probabil, ca a contribuit si faptul ca sunt copilul parintilor mei. Eu spun ca intr-o masura mica”, a aratat noul secretar de stat.

Seful lui Tudor Buzatu este Marian Neacsu (PSD), care a fost condamnat definitiv in 2016 pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Citeste si: Fiul baronului Buzatu de la Vaslui a fost numit secretar de stat. Si mama lui este senatoare PSD

Tatal, Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a declarat, in apararea fiului, ca nu putea sa trimita un USR-ist in guvern.

„Sunt posturi numite. Printre persoanele propuse se numara si Tudor Buzatu, membru al PSD. E un activist de multa vreme, are 37 de ani. Nu inteleg sensul atator interventii, trebuia sa numesc unul de la PNL, USR? Daca stiam, ii faceam rost de un alt tata si nu mai era baiatul meu. Ce sa faca daca are un tata si o mama care sunt certi, nu avem dubii”, a declarat presedintele PSD.

„Conducerea centrala mi-a cerut sa fac propuneri de activisti ai PSD pentru a fi numiti in functie. Tudor Buzatu a facut fata si in guvernul Dancila. Noi punem oameni care au mai fost in functie. Folosim oamenii cu experienta”, a mai spus Dumitru Buzatu.

„Ii indemn pe toti care resimt aceste frustrari sa se inscrie in partide, sa se lupte pentru a fi nominalizati”, a mai afirmat baronul de Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: