Berbeceanu ramane. Ciolos anunta ca USRPLUS nu-l schimba pe prefectul Capitalei: „Urmarim competenta si respectul pentru munca si empatia”

politica

Copresedintele USRPLUS Dacian Ciolos a sugerat, marti seara, ca Traian Berbeceanu va ramane prefect al Bucurestiului. Pozitia de prefect al Capitalei a revenit USRPLUS in urma negocierilor din coalitia de dreapta.

„Am vazut ca domnul Traian Berbeceanu si-a luat la revedere de la functia de prefect, dupa negocierile politice in care s-a stabilit unde numeste prefecti fiecare partid din Coalitia de guvernare. Eu stiu ca e un om care nu fuge la greu, asa ca nu inteleg unde se grabeste sa plece 🙂

Lasand gluma la o parte, situatia in care ne aflam presupune ca in functii publice cu o responsabilitate mare sa fie oameni competenti, care au demonstrat ca stiu ce au de facut si e nevoie de multe ori si de continuitate. Chiar daca numirea in functia de prefect la Bucuresti revine PLUS, asta nu inseamna ca avem in vedere doar criterii de partid, ci in primul rand urmarim competenta si asumarea unor obiective, respectul pentru munca si empatia”, a scris Ciolos pe Facebook.

Traian Berbeceanu se asteapta sa fie revocat din functia de prefect al Capitalei dupa ce aceasta pozitie a fost obtinuta de USRPLUS in urma negocierilor de luni seara din coalitie. Berbeceanu este membru al PNL.

„Revocarea din functia de prefect al municipiului Bucuresti, ca si numirea dealtfel, sunt decizii politice, firesti.

Am acceptat acesta functie in urma cu trei luni, cu multa buna-credinta, intr-o perioada deosebit de complicata.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocari dintre cele mai grele, carora nu le-as fi facut fata fara ajutorul vostru, al bucurestenilor, in primul rand, dar si cu sprijinul total al colegilor din Prefectura si al colaboratorilor din toate institutiile.

Imi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, sa fie unul dedicat total cetatenilor municipiului Bucuresti, sa fie o persoana care sa respecte si sa aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Sa faca numai lucruri bune.

Ii doresc succes viitorului prefect, oricine va fi sa fie!”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Partidele din coalitia de dreapta au cazut de acord, luni seara, in privinta distribuirii functiilor de prefect. Astfel, USRPLUS a obtinut functia de prefect al Capitalei, ceea ce ar inseamna ca Traian Berbeceanu, membru PNL, va fi inlocuit. UDMR a obtinut pozitia de prefect al Clujului iar PNL are prefectul de Sibiu si de Bihor.

USRPLUS a reusit sa obtina pozitia de prefect al Capitalei pentru ca PNL, care a avut prima tragere, a preferat pozitia de prefect al Sibiului. UDMR, care a venit la rand dupa USRPLUS, a ales imediat functia de prefect al Clujului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: