Bodog ramane azi fara imunitate, daca PSD se tine de cuvant si-l da pe mana DNA. USR PLUS voteaza la vedere

politica

Plenul Senatului urmeaza sa voteze, miercuri, solicitarea DNA pentru urmarirea penala a fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, fiind a doua oara cand o astfel de solicitare il vizeaza pe acesta.

PSD a anuntat ca va vota pentru, ramane de vazut daca o va si face. Si senatorii USR PLUS au anuntat ca vor vota miercuri la vedere pentru avizarea urmaririi penale in cazul lui Florian Bodog, anunta liderul grupului USR PLUS din Senat, Radu Mihail.

”Vom vota la vedere PENTRU ridicarea imunitatii parlamentare si o vom face de fiecare data cand ni se va cere, indiferent de nume, indiferent de partid. Trebuie sa fie clar pentru toata lumea: toti cetatenii Romaniei sunt egali in fata legii iar vinovatia sau nevinovatia unui cetatean roman se stabileste de catre o instanta de judecata.

Votul de azi este strict procedural, nu insemna ca cineva este vinovat sau nevinovat, ci doar ca activitatea justitiei poate merge mai departe, neingradit. E timpul ca imunitatea parlamentara sa inceteze sa mai functioneze ca un paravan in fata justitiei”, a precizat liderul senatorilor USR PLUS.

Conform USR PLUS, in Comisia Juridica, senatorii USR PLUS Simona Spataru si Cosmin Poteras au votat pentru un aviz in favoarea urmaririi penale. Votul a fost secret, ”pentru” votand 6 senatori, 6 s-au abtinut si un senator a votat impotriva, ceea ce a insemnat adoptarea unui raport negativ, de respingere a cererii DNA.

Raportul Comisiei urmeaza sa fie supus votului plenului Senatului, vot care este secret, cu bile.

Fostul ministru este suspectat de abuz in serviciu, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Conform procurorilor, acesta ar fi actionat in mod direct pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract si ar fi semnat in locul persoanei respective o serie de acte.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: