externe

BREAKING Biden anunta inca un miliard de dolari in armament pentru Ucraina: „Obuziere si sisteme de rachete”. Si rachete cu raza lunga de actiune sunt luate in calcul

Administratia Biden ar urma sa anunte miercuri un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, potrivit unui oficial american, citat de CNN.

Se asteapta ca pachetul sa includa livrari de obuziere suplimentare, munitie si sisteme de rachete pentru apararea coastelor.

La Bruxelles, secretarul Apararii, Lloyd Austin, a declarat ca SUA si Ucraina „lucreaza in paralel pentru a raspunde cererilor Ucrainei de noi capacitati, in special nevoia sa de rachete cu raza lunga de actiune, blindate si aparare de coasta”.

Se asteapta ca pachetul sa includa arme si provizii care pot fi expediate rapid din stocurile existente ale SUA, precum si emiterea de noi contracte pentru livrari pe termen lung pentru Ucraina.

Austin a indemnat miercuri tarile occidentale sa-si intensifice livrarile de arme catre Ucraina, pentru a-i permite sa se apere in fata fortelor ruse, informeaza AFP.

„Ucraina se confrunta cu un moment-cheie pe campul de lupta. Prin urmare, trebuie sa ne sporim eforturile pentru ca ea sa se poata apara”, a declarat Lloyd Austin in timpul unei reuniuni la sediul NATO a tarilor din „grupul de contact” infiintat de SUA pentru a ajuta Ucraina.

Ministerul ucrainean al Apararii a exprimat marti seara regretul ca Ucraina nu a primit decat ”aproximativ 10% din armele” pe care le-a cerut partenerilor sai occidentali sa i le furnizeze pentru a lupta impotriva armatei ruse pe teren, in timp ce presedintele Volodimir Zelenski a indemnat Occidentul, intr-o videoconferinta cu jurnalisti danezi, sa trimita ”mai multe arme si echipamente militare mai repede”, deoarece ”rusii au de 10, 100 de ori mai mult”.

Rusia a anuntat miercuri ca a distrus cu tiruri de rachete de croaziera un depozit de arme livrate de tarile NATO in vestul Ucrainei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova sustine ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

40 de minute ago

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca…

54 de minute ago

Basescu anunta ca „nu ma duc la vot” daca ar trebui sa aleaga intre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Mircea Geoana: „Niciunul dintre ei”

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si…

32 de minute ago

Aeroportul din Dubai, cel mai aglomerat din lume, se va muta intr-o locatie mai mare, in cadrul unui proiect care va costa aproape 35 de miliarde de dolari

Aeroportul international din Dubai, cel mai aglomerat din lume in ceea ce priveste calatoriile internationale,…

25 de minute ago

Un sofer incepator a intrat cu masina intr-un garaj din Chiajna, declansand un incendiu de proportii

Trei masini au fost cuprinse de flacari violente noaptea trecuta, in Ilfov. S-a intamplat dupa…

O oră ago

Emmanuel Macron, tot mai indraznet in fata amenintarii Rusiei: „Armele nucleare ar trebui sa faca parte din dezbaterea privind apararea UE”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este deschis sa discute despre utilizarea armelor nucleare…

O oră ago