Citu ameninta PSD-ul: „La primul semn ca statul de drept este in pericol, ca reformele sunt in pericol, voi merge in PNL si vom avea o discutie. Noi avem premierul”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a avertizat joi PSD-ul ca daca reformele dorite de PNL nu vor fi implementate atunci „voi merge in PNL si vom avea o discutie”.

„Este un compromis, nu este un cec in alb. Era o situatie dificila in Romania, ne trebuia un guvern, am facut acest compromis.

Nu este o coalitie neconditionata. Chiar incepand cu acest buget, rolul PNL este de a duce mai departe reformele pe care le-am inceput, cum este reforma pensiilor”, a declarat Citu la Digi24.

Intrebat cum PNL va face reforme, cat timp acestea vizeaza anularea unor masurile luate de PSD in trecut, Citu a raspuns:  „Reformele sunt acolo (in PNRR), le vom face”.

„Daca implementarea reformelor este afectata, voi merge in PNL si vom discuta daca este cazul sa mergem mai departe. Nu ne retragem ca avem premierul. Sunt optiuni”, a amenintat Citu.

„La primul semn ca ceea ce noi vrem sa facem… daca va exista un atac la statul de drept, la sttabilitatea economica, ca reformele din PNRR sunt puse in pericol, voi merge in PNL si vom lua o decizie”, a subliniat Citu.

„Noi suntem aici pentru a ne asigura ca reformele vor fi implementate. In momentul in care vad cel mai mic derapaj, privind stabilitatea economica sau statul de drept, venim in PNL si luam o decizie. Repet, nu este un cec in alb. (…) Suntem partidul care are premierul”, a adaugat Citu.

Mai mult despre:

Comentarii: