politica

BREAKING Deputat PNL urmarit penal de DNA pentru ca a incercat sa dea mita la motiunea de cenzura

Deputatul Cosmin Sandru este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de dare de mita, dupa ce i-ar fi promis unui alt parlamentar numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

Potrivit unui comunicat transmis joi de DNA, Sandru ar fi cerut in schimbul numirilor respective ca parlamentarul in cauza sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Cosmin Sandru, deputat in Parlamentul Romaniei, si Nicolae-Florin Bitea – director general al Societatii de Transport Public Timisoara pentru dare de mita”, se precizeaza in comunicat.

Anchetatorii arata in ordonanta ca, la data de 1 octombrie, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului, Cosmin Sandru si Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

„Pentru a beneficia de aceasta ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 5 octombrie, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata”, spune DNA.

Citeste si: Cum i-a furnizat PNL munitie lui Simion. Liderul AUR face publica inregistrarea cu un deputat PNL: „Ii facem membri PNL de forma si gata. Intelegi? Ne spui unde, institutii deconcentrate”

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a anuntat la inceputul lunii ca a depus probe, inclusiv filmari, la DNA, potrivit carora “lideri ai PNL Timis” au incercat sa-l cumpere pentru a nu vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

8 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

10 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

10 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

10 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

10 ore ago