politica

BREAKING Iohannis a promulgat legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor”, anunta Administratia Prezidentiala.

Deputatii si senatorii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Decizia a fost luata cu voturi 357 „pentru” si niciun vot impotriva, in timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

Citeste si: Isi vor pensiile speciale inapoi. Asociatia Fostilor Parlamentari cere Avocatului Poporului sa atace taierea pensiilor speciale la CCR

Asociatia Fostilor Parlamentari a depus saptamana trecuta o solicitare la Avocatul Poporului prin care solicita sa atace la CCR legea prin care au fost desfiintate pensiile speciale ale fostilor deputati si senatori. Avocatul Poporului a respins-o, intrucat solicitarea a fost facuta in afara termenului prevazut.

Asociatia Fostilor Parlamentari considera ca pensiile lor speciale sunt o „masura compensatorie” identica cu cea prevazuta in Statutul magistratilor. Ei sustin ca trebuie sa beneficieze de pensii speciale, la fel ca magistratii care „aplica legea”, pentru ca ei „au creat legea”. Ei mai sustin ca taierea pensiilor speciale „arunca in derizoriu activitatea legislativa a parlamentarilor”.

Mai mult, fostii parlamentari se declara indignati ca veniturile lor sunt considerate „pensii speciale”, sustinand ca este vorba de o manipulare menita sa creeze „inversunare si dezbinare in randul categoriilor de pensionari”.

Asociatia Fostilor Parlamentari a fost infiintata in 2009. La data infiintarii avea noua membri, fosti parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM si PC. Presedinte al asociatiei este Vasile Radulescu, fost deputat PSD.

Sunt aproximativ 800 de fosti senatori si deputati care primesc pensii speciale in valoare de zece milioane de euro pe an. Pensia speciala medie a unui fost parlamentar este de 5.843 de lei pe luna.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

2 ore ago

Clotilde Armand si-a depus candidatura cu un mesaj ofensiv: „Marcele, priveste-ne cu atentie. Noi suntem cei care te vor trimite inapoi la covrigarie”

Clotilde Armand si-a depus, joi, candidatura pentru un un nou mandat la Primaria Sectorului 1.…

11 minute ago

Ciolacu si Grindeanu au mutat guvernul la Timisoara ca sa-l ajute pe Simonis sa castige alegerile. Promite stadion si spital la Timisoara

Premierul Ciolacu, avandu-l alaturi pe Sorin Grindeanu, au organizat sedinta de guvern de miercuri la…

34 de minute ago

Tancul drona de 12 tone. SUA testeaza o varianta mai mare si mai puternica a unui tanc drona robotizata de tip Terminator – Video

DARPA (Agentia americana pentru proiecte de cercetare avansata in domeniul apararii) a anuntat ca programul…

28 de minute ago

Un guru al sondajelor din Marea Britanie se asteapta la un nou referendum pentru Brexit pana in 2040

Politologul britanic John Curtice a prezis ca un nou referendum privind apartenenta Marii Britanii la…

27 de minute ago