BREAKING Melescanu a demisionat de la sefia Senatului. Cine va fi noul presedinte

politica

Teodor Melescanu a decis, luni, sa demisioneze de la sefia Senatului, dupa numai cateva ore dupa ce anuntase ca nu demisioneze pana cand nu apare decizia CCR in Monitorul Oficial.

Cel mai probabil, noul presedinte al Senatului va fi Titus Corlatean, avand in vedere ca PSD are majoritate in Senat.

Cu numai cateva ore inainte de a-si depune demisia, Melescanu afirma ca nu pleaca pana cand nu apare decizia CCR in Monitorul Oficial.

„Nu am depus nicio demisie, nu am delegat. Vom avea astazi o sedinta in plen a Senatului si eu sunt convins ca vom gasi cea mai buna modalitate pentru a nu bloca sesiunea Parlamentului, ci, dimpotriva, pentru a o face sa lucreze cat mai bine”, a precizat Melescanu, dupa sedinta Biroului permanent.

El a adaugat ca, pana la publicarea in MO a deciziei CCR si a motivarii, isi va indeplini toate prerogativele de presedinte al Senatului.

„Pana la publicarea in MO a deciziei si a motivarii exista toate prerogativele pe care incerc sa le exercit cat mai bine. In acelasi timp, am o preocupare care este majora si care se refera la faptul ca nu as dori ca inceperea acestei sesiuni sa fie dedicata unor batalii politice sau personale pentru presedintia Senatului si voi cauta sa gasesc solutia cea mai buna pentru a depasi aceasta chestiune”, a sustinut Melescanu, citat de Agerpres.

In ce priveste posibilitatea ca Titus Corlatean sa ocupe interimar functia de presedinte al Senatului, Melescanu a spus ca „nu e nicio problema daca aceasta este o solutie care e acceptata cat mai larg”.

„Nu e nicio problema daca aceasta este o solutie care e acceptata cat mai larg. La nivelul presedintelui Senatului, alegerea este pentru un an, nu candidez, sunt un om care nu e foarte preocupat de functii, ceea ce-mi doresc este sa contribui la functionarea cat mai buna Senatului in actualele conditii”, a subliniat Teodor Melescanu.

Mai mult despre:

Comentarii: