politica

BREAKING Nicolae Ciuca, votat in unanimitate de liderii PNL ca propunere pentru functia de prim-ministru

Biroul Executiv al PNL a decis, joi, cu unanimitate de voturi, sa-l propuna pe Nicolae Ciuca pentru functia de premier, potrivit unor surse liberale.

Marti, BEx al PNL a aprobat propunerea de rotatie a premierilor in coalitia guvernamentala, cu conditia ca primul sa fie liberal.

Ciuca a fost propus premier de Florin Citu, insa acesta nu a participat fizic la sedinta, fiind conectat online.

La ora 16.00, liderii PNL si cei ai PSD se vor intalni pentru a se pune de acord in legatura cu propunerea de premier comuna cu care vor merge la Cotroceni. Propunerea PSD este Marcel Ciolacu.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, joi, ca singura optiune pentru liberali in discutiile cu social-democratii este ca primul premier sa fie de la Partidul National Liberal.

„Singura optiune pentru noi, pentru a continua discutiile cu PSD, este ca primul premier sa fie un liberal. Este linie rosie. Acest premier il veti afla astazi, dupa care vom continua discutiile, de la ora 16,00, cu cei din PSD, pentru definitivarea ultimilor 2% din programul de guvernare, cel legat de Justitie si cel legat de taxologie, de partea de finante si putin mai avem de discutat procentele la munca”, a spus Rares Bogdan, la sediul PNL.

El a subliniat ca Romania are „multa treaba”.

„Ma bucur ca astazi a fost aici Thierry Breton – comisarul pentru Piata Interna si a venit cu un semnal extrem de clar. Avem multa treaba. Italia are de cheltuit 200 de miliarde din PNRR. Avem 30 de miliarde, haideti sa ne apucam de treaba. Voi propune imediat dupa ce avem propunerea de premier oficiala ca ar fi cazul sa nu mai dormim si sa terminam. Mie imi place foarte mult Eugen Ionesco, l-am adorat, alaturi de Eliade si de Cioran, dar nu vreau sa joc in teatru absurd. Gata, s-a incheiat, vreau guvern”, a sustinut Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

38 de minute ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

41 de minute ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

36 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago