politica

Ponta reface Marele PSD: „Nu vom vota guvernul Orban”. Se gandeste sa boicoteze si sedinta de vot din Parlament

Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca parlamentarii Pro Romania nu vor vota noul guvern propus de Ludovic Orban.

„Nu vom vota guvernul Orban. Nu cred ca era o surpriza pentru PNL. Vom sustine un guvern doar cand vom fi convinsi ca proiectele de competenta si profesionalism sunt garantate pentru electoratul nostru. Suntem un partid nou, in crestere, suntem singurul partid care mai apara interesele oamenilor de centru stanga. Din acest motiv nu vom sustine un guvern de dreapta”, a declarat Ponta, miercuri.

Intrebat daca decizia Pro Romania nu va ajuta PSD si Guvernul Dancila sa ramana la putere, Ponta a raspuns: „Asta este un sofism cu care incercati sa ne obligati. Noi am votat pentru motiunea de cenzura pentru ca guvernul Dancila era incapabil. Asta nu inseamna ca trebuie sa votam orice guvern. O sa votam unul care corespunde asteptarilor noastre.”

„Cum sa guvernezi fara majoritate si cu cinci partide care au interese total diferite va fi foarte dificil. Sper sa reuseasca”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai spus ca Pro Romania va stabili in zilele urmatoare daca parlamentarii sai vor asigura cvorumul la sedinta de investire a noului guvern. PSD a decis deja ca va boicota aceasta sedinta.

In schimb, Ponta a declarat ca este de acord cu alegerile anticipate, care ar putea sa aiba loc anul viitor, odata cu alegerile locale. „Se poate face acest lucru daca exista o vointa politica si un proiect serios”, a precizat Ponta.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: victor ponta

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

19 minute ago

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Carstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Carstoiu,…

2 ore ago

Casa Alba acuza Rusia ca trimite combustibil in Coreea de Nord peste plafonul impus de ONU

Rusia a expediat petrol rafinat catre Coreea de Nord la niveluri care par sa incalce…

3 ore ago

Spitalul Militar Cluj: „Actorul Florin Piersic nu a contactat nicio infectie nosocomiala pe timpul internarii in spitalul nostru”

Spitalul Militar Cluj a transmis joi ca actorul Florin Piersic "nu a contactat nicio infectie…

O oră ago

RTV anunta un „spectacol de inalta tinuta” de Paste. Invitati: Vali Vijelie, Marian Mexicanu si Pomohaci. „Pahare, nu te goli!” – Video

Postul Romania TV sustine ca de Paste va avea un "program extraordinar", "un spectacol de…

2 ore ago