BREAKING Salman Rushdie, injunghiat pe o scena din New York. Iranul a pus in trecut pe capul lui o recompensa de 3 milioane de dolari – Video

externe

Salman Rushdie, autorul ale carui scrieri i-au dus amenintari cu moartea din partea Iranului in anii 1980, a fost atacat vineri, in timp ce se pregatea sa tina o conferinta in vestul statului New York.

UPDATE Politia a confirmat ca o persoana a fost injunghiata.

Un reporter Associated Press a fost martor la momentul in care un barbat s-a urcat pe scena, la Chautauqua Institution, si a inceput sa-l loveasca sau sa-l injunghie pe Rushdie in timp ce acesta era prezentat. Autorul a cazut la podea, iar barbatul a fost imobilizat.

Starea lui Rushdie nu e cunoscuta inca.

Cartea lui Rushdie, „Versetele satanice”, a fost interzisa in Iran din 1988, deoarece multi musulmani o considera blasfemiatoare. Un an mai tarziu, regretatul lider iranian Ayatollah Ruhollah Khomeini a emis o fatwa, sau edict, prin care cerea moartea lui Rushdie.

De asemenea, a fost oferita o recompensa de peste 3 milioane de dolari pentru oricine il va ucide pe Rushdie.

Guvernul iranian s-a distantat apoi de decretul lui Khomeini, dar sentimentul anti-Rushdie a persistat. In 2012, o fundatie religioasa iraniana semi-oficiala a crescut recompensa pentru Rushdie de la 2,8 milioane de dolari la 3,3 milioane de dolari.

In acel an, Rushdie a publicat o carte de memorii, „Joseph Anton”, despre fatwa.

Mai mult despre:

Comentarii: